Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπάρχει κοινό έδαφος για συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

ΗΠΑ: Υπάρχει κοινό έδαφος για συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Ο Jake Sullivan δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Rafah
Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, το Κατάρ και το Ισραήλ βρήκαν «κοινό έδαφος” κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στο Παρίσι και έχουν καταλήξει σε ένα "βασικό περίγραμμα" μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Jake Sullivan μιλώντας στο CNN την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 .
Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν έμμεσες συνομιλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο με την Hamas.
Μιλώντας στο δίκτυο NBC ο Sullivan είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Rafah, αλλά πιστεύει ότι η ζωή των αμάχων πρέπει να προστατεύεται.
«Δεν πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση, μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, θα πρέπει να γίνει στη Rafah εκτός αν υπάρχει ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία εκείνων των αμάχων, για τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος, τη σίτισή τους, τη στέγασή τους, την ένδυσή τους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης