Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις του Politico για την Ursula von der Leyen - Οι… ειδικές σχέσεις με τους Γερμανούς βιομήχανους

Αποκαλύψεις του Politico για την Ursula von der Leyen - Οι… ειδικές σχέσεις με τους Γερμανούς βιομήχανους

Οι Γερμανοί βιομήχανοι φαίνεται πως έχουν… προνομιακή πρόσβαση στην πρόεδρο της Κομισιόν

Σχετικά Άρθρα
Η... προνομιακή μεταχείριση των Γερμανών βιομήχανων από την Ursula von der Leyen, προκύπτει από τις επαφές της προέδρου της Κομισιόν.
«Η Ursula von der Leyen είναι Γερμανίδα και της αρέσει να συναντά Γερμανούς. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από μια βαθιά ανάλυση στις συναντήσεις που είχε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2019» επισημαίνει το Politico σε σχετικό δημοσίευμα.
Politico_10.JPG

Η Ursula von der Leyen ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θέλει να διατηρήσει τη θέση της μετά από μια πρώτη θητεία που συγκλονίστηκε από τους οικονομικούς κινδύνους που προκαλούν η πανδημία του κορωνοϊού και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πρόεδρος της Κομισιόν είχε αλληλεπίδρασε σε μεγάλο βαθμό με τον ιδιωτικό τομέα, και οι εταιρείες που εδρεύουν στη γενέτειρά της, τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, απολάμβαναν τη μεγαλύτερη πρόσβαση, όπως δείχνει μια ανάλυση των γνωστοποιήσεων των λόμπι» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η επίτροπος της Γερμανίας;

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα λόμπι δείχνουν ότι η γερμανική βιομηχανία είχε προνομιακή πρόσβαση στην πρόεδρο της Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και στο υπουργικό της συμβούλιο. Μάλιστα, ήταν πιο πιθανό, οι γερμανικοί οργανισμοί να συναντηθούν με την Ursula von der Leyen, παρά με το υπόλοιπο συμβούλιο της Κομισιόν.
«Οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα κυρίαρχες, καθώς αποτελούν το ένα τέταρτο του συνόλου των εταιρειών που έχει συναντήσει η πρόεδρος της Κομισιόν μέχρι στιγμής στη θητεία της - ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο μερίδιο της Γερμανίας στο ΑΕΠ της ΕΕ. Οι οργανισμοί που εδρεύουν στις ΗΠΑ κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση - στο ίδιο επίπεδο ή και περισσότερο από τους γαλλικούς» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Politico.
Πάνω από το ένα τέταρτο των οργανώσεων που συναντήθηκαν με τη von der Leyen και το υπουργικό της συμβούλιο έχουν την έδρα τους στο Βέλγιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι ομάδες πίεσης που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά συμφέροντα, όπως βιομηχανικοί όμιλοι, οργανώσεις ομπρέλας ή ΜΚΟ, επαγγελματίες λομπίστες που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό των πελατών τους ή φορείς εκτός ΕΕ που εγκαθίστανται στις Βρυξέλλες για να βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά της πολιτικής της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης