Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία και Πολωνία απορρίπτουν τα περί αποστολής στρατού στην Ουκρανία

Τσεχία και Πολωνία απορρίπτουν τα περί αποστολής στρατού στην Ουκρανία
Μετά από αντίστοιχες δηλώσεις Ιταλίας και Ισπανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία και η Τσεχία ξεκαθάρισαν πως δεν εξετάζουν να στείλουν στρατεύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά από αντίστοιχες διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων Ιταλίας και Ισπανίας στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
Βέβαια, ανέφεραν ότι η εν λόγω επιλογή αναφέρθηκε για ευρωπαϊκές χώρες σε συνάντηση στο Παρίσι, όμως συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αγορά περισσότερων πυρομαχικών για το Κίεβο.
Ο Γάλλος πρόεδρο αναφέρθηκεστο ενδεχόμενο ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, λέγοντας πως "τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί". Σημείωσε ωστόσο πως δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτό το στάδιο, ενώ σύμμαχοι συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την προμήθεια περισσότερων πυρομαχικών στο Κίεβο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala και ο Πολωνός ομόλογός του Donald Tusk, είπαν σε κοινή συνέντευξή τους πως η επιλογή της αποστολής στρατευμάτων δεν εξετάζεται από τις κυβερνήσεις τους.
"Είμαι πεπεισμένος πως θα πρέπει να αναπτύξουμε τις ατραπούς υποστήριξης που ξεκινήσαμε μετά την επίθεση της Ρωσίας", δήλωσε ο κ. Petr Fiala από την Πράγα, ενώ ο Donald Tusk είπε: "Η Πολωνία δεν σχεδιάζει να στείλει τα στρατεύματά της στο έδαφος της Ουκρανίας".
Καλωσόρισε το σχέδιο της Τσεχίας να αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες φυσίγγια πυρομαχικών από χώρες εκτός Ευρώπης για να προμηθεύσει την Ουκρανία. Η Πράγα αναζητεί εταίρους για χρηματοδότηση.
Οι δύο ηγέτες θα συναντήσουν τους ομολόγους τους από τη Σλοβακία και την Ουγγαρία σήμερα 27/2.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico, ο οποίος εναντιώνεται στη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, είχε επισημάνει πρώτος πριν από τη συνάντηση του Παρισιού πως αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέπτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία σε διμερή βάση, προειδοποιώντας πως αυτό θα κλιμακώσει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης