Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιασμός από τις BRICS – Ετοιμάζουν κοινή πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών

tags :
Αιφνιδιασμός από τις BRICS – Ετοιμάζουν κοινή πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών
Στόχος των BRICS η δημιουργία της πλατφόρμας πληρωμών BRICS Bridge multisided

Να αιφνιδιάστουν τη Δύση επιχειρούν οι χώρες των BRICS, αμφισβητώντας το κυρίαρχο σύστημα πληρωμών.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας και τους εταίρους των BRICS θα προετοιμάσουν μια σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες θα επικεντρωθούν ιδίως στο θέμα της δημιουργίας της πλατφόρμας πληρωμών BRICS Bridge multisided, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των BRICS στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
"Μέχρι το τέλος του έτους, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ρωσίας μαζί με τους εταίρους στο πλαίσιο της ένωσης [BRICS] θα συντάξουν έκθεση για τους ηγέτες των χωρών BRICS σχετικά με τη βελτίωση του διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία θα περιέχει μια σειρά πρωτοβουλιών και συστάσεων.
Οι αναπτυξιακές εργασίες με βάση την έκθεση θα καταλήξουν σε μια σειρά πρακτικών πρωτοβουλιών, με την πλατφόρμα BRICS Bridge να αποτελεί ενδεχομένως μία από αυτές. Το θέμα αφορά τη δημιουργία μιας πολύπλευρης πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών.
Θα συμβάλει στο να έρθουν πιο κοντά οι χρηματοπιστωτικές αγορές των κρατών μελών των BRICS και να αυξηθεί ο αμοιβαίος εμπορικός κύκλος εργασιών", σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου, όπως μεταδίδει το TASS.

Αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων

Επιπλέον, η αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων που χρησιμοποιούνται στους αμοιβαίους διακανονισμούς και η δημιουργία εξίσου προσβάσιμων, ανεξάρτητων χρηματοπιστωτικών υποδομών έχουν λάβει ιδιαίτερη έμφαση για τη συνεργασία μεταξύ των μελών των BRICS.
"Η σταδιακή ενσωμάτωση των νέων κρατών μελών των BRICS στις εργασίες των χρηματοοικονομικών διαδρομών και η ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων σημειώθηκε ως ένα από τα κρίσιμα καθήκοντα για το 2024", ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης