Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Sheremet (Ρωσική Δούμα): Η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση της Γαλλίας στην Ρωσία

Mikhail Sheremet (Ρωσική Δούμα): Η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση της Γαλλίας στην Ρωσία
Η ιδέα του Macron να στείλει στρατεύματα είναι «νεκρή και ανέφικτη» και δεν θα σώσει τον Zelensky
Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Mikhail Sheremet δήλωσε ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως κατοχή και η Γαλλία θα αντιμετωπιστεί ως επιτιθέμενος και συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση».
Κατά τη γνώμη του Mikhail Sheremet, η ιδέα του Macron να στείλει στρατεύματα είναι «νεκρή και ανέφικτη» και δεν θα σώσει τον «Zelensky, που πνίγεται και είναι έτοιμος να πιάσει κάθε άχυρο».
«Ας μην έχει καμία αμφιβολία για τον Zelensky, οι ξένες χώρες δεν θα τον σώσουν».
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.
Σε αυτή την διάσκεψη προσκλήθηκαν ηγέτες περίπου δέκα χωρών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ελλάδα.
Μετά τη συνάντηση, ο Macron είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Την επόμενη μέρα, οι αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών ανακοίνωσαν ότι δεν έγινε λόγος για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Αργότερα, η γαλλική πλευρά προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Stéphane Sejournet υποστηρίζει ότι η παρουσία δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία δεν θα σημαίνει συμμετοχή στην σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Gabriel Attal, ο γαλλικός στρατός θα μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης