Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε η τιμή του χρυσού, στα 2.095,70 δολάρια

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε η τιμή του χρυσού, στα 2.095,70 δολάρια
Κέρδη στη συνεδρίαση και την εβδομάδα για τον χρυσό
Σχετικά Άρθρα
Στο υψηλότερο επίπεδο (κλείσιμο) που έχει καταγραφεί, ολοκλήρωσε τη σημερινή (1/3) συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς πλέον τα μέτωπα για την παγκόσμια οικονομία είναι πολλά.
Συγκεκριμένα, το σημαντικότερο όλων, υπάρχει η γεωπολιτική αβεβαιότητα σε Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, που «μαυρίζει» τις προοπτικές για το τρέχον έτος.
Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας δεν φαίνεται να πείθει, καθώς η πραγματική οικονομία της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μίας νέας κατάρρευσης, αν ληφθούν υπόψη οι αγορές κατοκιών-εμπορικών ακινήτων και η κατάσταση σε μικρομεσαίες τράπεζες.
Επίσης, οι επενδυτές «βλέπουν» σύντομα μία μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, καθώς, αν και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ -και την παγκόσμια οικονομία- επιμένει, η οικονομία χρειάζεται τόνωση. Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την έκταση των μειώσεων των επιτοκίων, η UBS διατηρεί τις προσδοκίες της για χαλάρωση της πολιτικής της Federal Reserve.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 2,1% στα 2.095,70 δολ. ανά ουγγιά, επίπεδο ρεκόρ.
Το ενδο-συνεδριακό υψηλό είναι 2.151,20 δολάρια και είχε καταφραγεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου 2023.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,3% -ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης