Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι Ρώσοι έχουν προσαρμοστεί γύρω από την Avdiivka και σημειώνουν νίκες

Washington Post: Οι Ρώσοι έχουν προσαρμοστεί γύρω από την Avdiivka και σημειώνουν νίκες
Αρκετοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που έδωσαν συνέντευξη περιέγραψαν τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετείχαν σε μεταγενέστερες άμεσες επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις ως καλά προετοιμασμένες
Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν γύρω από την Avdiivka φαίνεται να προσαρμόζονται στη διεξαγωγή επιθετικών χερσαίων επιχειρήσεων.
Η Washington Post δημοσίευσε συνεντεύξεις στις 2 Μαρτίου με επτά Ουκρανούς στρατιώτες από την 3η Ταξιαρχία Εφόδου, οι οποίοι συζήτησαν τις συντριπτικές ρωσικές επιθέσεις κυμάτων στην Avdiivka ενόψει της κατάληψης του οικισμού από τη Ρωσία στις 17 Φεβρουαρίου.
Αρκετοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που έδωσαν συνέντευξη περιέγραψαν τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετείχαν σε μεταγενέστερες άμεσες επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις ως καλά προετοιμασμένες.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε στην Washington Post ότι περίπου τα τρία τέταρτα του ρωσικού προσωπικού με το οποίο εμπλέκεται η μονάδα του κοντά στην Avdiivka φαινόταν να έχει «αξιοπρεπή» στρατιωτική εκπαίδευση και οι υπόλοιποι ήταν «απλώς μπερδεμένοι».
Ένας Ουκρανός στρατιώτης υπενθύμισε ότι μια ομάδα καλά εκπαιδευμένων Ρώσων στρατιωτών χρησιμοποίησε χειροβομβίδες για να εισέλθει στις θέσεις τους, ενώ ένας άλλος στρατιωτικός υπενθύμισε ότι άπειροι Ρώσοι στρατιώτες απέφυγαν να επιτεθούν στη θέση του αφού κατάφερε να πυροβολήσει οκτώ στρατιώτες σε μια μέρα.
Ο Διοικητής του 2ου Τάγματος Εφόδου της 3ης Ταξιαρχίας Mykola Zynkevych υπενθύμισε παρομοίως σε συνέντευξή του σε ουκρανική δημοσίευση ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 20 έως 30 άτομα για να επιτεθούν σε μια θέση - πολύ περισσότερο από τις ρωσικές δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παρόμοιες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της προσπάθειας στο Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης