Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό, ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό, ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη
Ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη οι Ρώσοι πραγματοποίησαν στην Οδησσό πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας
Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στην Οδησσό όπου φιλοξενούνται μη επανδρωμένα σκάφη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.
«Σήμερα (6/3/2024) στις 11:40 ώρα Μόσχας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου γίνονταν προετοιμασίες για την πολεμική χρήση μη επανδρωμένων σκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων », ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νωρίτερα, το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Public ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Οδησσό εν μέσω προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής.
Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα του Strana ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, αφού «αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του».
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε έμμεσα από τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς την πόλη επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το Odessa News δημοσίευσε αποσπάσματα από την ενημέρωση του Ουκρανού προέδρου και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κατά την οποία ο Zelensky είπε ότι όχι μόνο άκουσε, αλλά είδε και την επίθεση στην Οδησσό.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης