Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το 4ο αμερικανικό τανκ Abrams μέσα σε μια εβδομάδα

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το 4ο αμερικανικό τανκ Abrams μέσα σε μια εβδομάδα
Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουκρανία μετατρέπεται σε «νεκροταφείο δεξαμενών»
Στην κατεύθυνση Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα ανέφεραν την καταστροφή του τέταρτου αμερικανικού τανκ Abrams σε μια εβδομάδα, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη έντονη σύγκρουση σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το άρμα Abrams χτυπήθηκε από ρωσικό άρμα T-72B3 με την πρώτη βολή κατά τη διάρκεια μάχης μεταξύ των αρμάτων.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Pushilin σημείωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης Abrams προς την κατεύθυνση Avdiivka, κάτι που, κατά τη γνώμη του, υποδηλώνει υπερεκτίμηση των ιδιοτήτων μάχης αυτού του εξοπλισμού από την πλευρά της Δύσης.
Επιπλέον, ο Pushilin επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα τανκς ρίχνονται στη μάχη χωρίς επαρκή κάλυψη, γεγονός που αυξάνει την ευπάθειά τους.
Οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των αρμάτων μάχης Abrams στο πεδίο της μάχης επιβεβαιώνονται και από την αμερικανική αναλυτική πηγή The National Interest, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός υπόκειται σε καταστροφή με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλος δυτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουκρανία μετατρέπεται σε «νεκροταφείο δεξαμενών», το οποίο δίνει έμφαση στις υψηλές απώλειες στη διαδικασία διεξαγωγής εχθροπραξιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης