Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια... «καυτή» διαμάχη - Pornhub και Xvideos σέρνουν στα δικαστήρια την Ε.Ε.

Μια... «καυτή» διαμάχη - Pornhub και Xvideos σέρνουν στα δικαστήρια την Ε.Ε.
ο Pornhub και το Xvideos ζήτησαν επίσης από το δικαστήριο να αναστείλει έναν κανόνα που τους υποχρεώνει να δημιουργήσουν μια λεπτομερή δημόσια βιβλιοθήκη διαφημίσεων που προβάλλονται στην πλατφόρμα τους

Δύο από τις μεγαλύτερες πορνογραφικές εταιρείες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και το Pornhub, κατέθεσαν προσφυγές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις νέες υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο για τον έλεγχο του διαδικτυακού περιεχομένου, τον λεγόμενο «Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» (DSA).
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, το Pornhub αμφισβητεί ότι είναι μια λεγόμενη «πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα» που αντιμετωπίζει επιπλέον υποχρεώσεις βάσει του DSA. Το Pornhub και το Xvideos ζήτησαν επίσης από το δικαστήριο να αναστείλει έναν κανόνα που τους υποχρεώνει να δημιουργήσουν μια λεπτομερή δημόσια βιβλιοθήκη διαφημίσεων που προβάλλονται στην πλατφόρμα τους.
Το Stripchat έχει επίσης καταθέσει αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποια ευρωπαϊκή νομοθεσία αμφισβητεί η εταιρεία.
Οι προσφυγές κατατέθηκαν στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο την 1η Μαρτίου για το Pornhub και το Xvideos και στις 29 Φεβρουαρίου για το Stripchat.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο χαρακτήρισε τους τρεις πορνογραφικούς ιστότοπους ως «πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες» στο πλαίσιο του DSA. Τέτοιες πλατφόρμες, τις οποίες επισκέπτονται περισσότεροι από 45 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κατά μέσο όρο κάθε μήνα, αντιμετωπίζουν πρόσθετες υποχρεώσεις για την καταπολέμηση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εφαρμογής μηχανισμών για τον αποκλεισμό ανηλίκων από την πρόσβαση στον ιστότοπό τους. Οι πλατφόρμες πορνό θα πρέπει επίσης να υποβάλουν λεπτομερή σχέδια έως τις 20 Απριλίου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο περιορίζουν σημαντικούς κινδύνους, όπως η βία κατά των γυναικών και η προστασία των ανηλίκων.
Η παραβίαση του νέου νόμου μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου μιας εταιρείας.
Οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων είχαν προθεσμία μέχρι τις αρχές Μαρτίου για να προσβάλουν τις αποφάσεις.
Καμία από τις εταιρείες δεν απάντησε σε αίτημα του Politico για σχόλιο.
Το Pornhub είχε προηγουμένως δηλώσει ότι είχε 33 εκατ. χρήστες κάθε μήνα, ενώ το Stripchat είπε ότι το επισκέπτονται σχεδόν 32 εκατ. Ευρωπαίοι μηνιαίως. Το Xvideos έχασε αρχικά την προθεσμία για να αποκαλύψει τον
αριθμό των χρηστών του, αλλά αργότερα γνωστοποίησε ότι είχε περισσότερους από 160 εκατ. χρήστες στην ΕΕ.
Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Zalando και η Amazon έχουν αμφισβητήσει στο παρελθόν την καθεστώς τους. Η Amazon πέτυχε μια μερική νίκη που της επέτρεψε να πάψει να χρειάζεται να ανοίξει μια λεπτομερή δημόσια βιβλιοθήκη διαφημίσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης