Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Trump για τα «μαύρα χρήματα» στην πρώην πορνοστάρ Stormy Daniels

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Trump για τα «μαύρα χρήματα» στην πρώην πορνοστάρ Stormy Daniels
Η άνευ προηγουμένου ποινική δίκη, που αφορά στις κρυφές πληρωμές της πρώην πορνοστάρ, Stormy Daniels, και στην οποία ο Trump δεν αποκλείεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση, θ’ αρχίσει στα μέσα Απριλίου.
Αναβάλλεται ως τα μέσα Απριλίου, η ιστορική ποινική δίκη του Donald Trump, που προβλεπόταν ν’ αρχίσει την 25η Μαρτίου, για την υπόθεση των κρυφών πληρωμών προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών, δίνοντας... «ανάσα» στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (2017-2021), που ελπίζει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, όταν θ’ αντιμετωπίσει τον απερχόμενο Joe Biden, επιδιώκει εδώ και μήνες να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η έναρξη των τεσσάρων ποινικών δικών που έχει μπροστά του.
Στην υπόθεση των πληρωμών σε πρώην πρωταγωνίστρια πορνογραφικών ταινιών, γνωστής ως Stormy Daniels, με την οποία ο κ. Trump είχε εξωσυζυγική σχέση το 2006, «η διαδικασία αναβάλλεται για 30 ημέρες» από τη 14η Μαρτίου, αποφάσισε δικαστής του Μανχάταν.
Την Πέμπτη, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο Alvin Brag, άναψε πράσινο φως για την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για 30 ημέρες.
Που σημαίνει ότι η άνευ προηγουμένου ποινική δίκη, στην οποία ο κ. Trump δεν αποκλείεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση, θ’ αρχίσει στα μέσα Απριλίου.
«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να τερματιστεί αυτή η κίβδηλη υπόθεση», τόνισε εκπρόσωπος του 77χρονου μεγιστάνα των ακινήτων.
Οι συνήγοροι του Donald Trump ζητούσαν αναβολή για 90 ημέρες και να υπάρξει αναμονή ωσότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί για την ποινική ασυλία του πρώην προέδρου.

Παραχάραξε έγγραφα

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «απάτη» τη δίωξή του για τις πληρωμές στη Stormy Daniels και διαψεύδει πως είχε σχέση με τη γυναίκα αυτή, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Stephanie Klifford.
Κατηγορείται πως παραχάραξε έγγραφα του ομίλου του Trump Organization για ν’ αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην κυρία Klifford πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε.
Τον βαραίνουν στην υπόθεση αυτή 34 κατηγορίες, που επισύρουν ποινή φυλάκιση ως και 4 ετών.
Ο κ. Trump έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις και στις τέσσερις ποινικές δίκες που έχει μπροστά του, με την ελπίδα πως δεν θα δικαστεί προτού γίνουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την αναβολή δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινούσε την 4η Μαρτίου και αφορούσε την προσπάθειά του ν’ ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε ωσότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για το ζήτημα της ενδεχόμενης ασυλίας του — κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Ενώ η δίκη του για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων, που αρχικά θα ξεκινούσε την 20ή Μαΐου, αναμένεται ν’ αναβληθεί για αρκετούς μήνες.
Στην Τζόρτζια, στη δίκη του για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, απορρίφθηκε χθες αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως, αλλά ζητήθηκε αναδιοργάνωση της ομάδας του. Η απόφαση αίρει σημαντικό εμπόδιο για τη διεξαγωγή αυτή της δίκης, για την οποία πάντως δεν έχει οριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης