Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία αναζητά νέους προμηθευτές οβίδων για την Ουκρανία

Η Τσεχία αναζητά νέους προμηθευτές οβίδων για την Ουκρανία
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος μιας εκστρατείας μεγάλης κλίμακας της Πράγας για τη συλλογή των απαραίτητων όπλων και πυρομαχικών για την υποστήριξη του Κιέβου
Η Τσεχική Δημοκρατία εντείνει τις προσπάθειές της σε διεθνή στρατιωτική συνεργασία, λαμβάνοντας σημαντικά βήματα για να στηρίξει την Ουκρανία στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Τις επόμενες εβδομάδες, οι πρώτες παρτίδες πυρομαχικών που αγόρασε η Τσεχία σε τρίτες χώρες θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος μιας εκστρατείας μεγάλης κλίμακας της Πράγας για τη συλλογή των απαραίτητων όπλων και πυρομαχικών για την υποστήριξη του Κιέβου.
Τσέχοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια σειρά από συναντήσεις και διαπραγματεύσεις σε όλο τον κόσμο για να συμφωνήσουν να αγοράσουν οβίδες από υπάρχοντα αποθέματα και να λάβουν άδειες εξαγωγής από τις χώρες παραγωγής.
Οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση αυτών των διαπραγματεύσεων, δεδομένου του μεγάλου αμυντικού τομέα της Τσεχικής Δημοκρατίας και των καλών διασυνδέσεών της με πολλές χώρες στον Παγκόσμιο Νότο που διαθέτουν μεγάλα αποθέματα σοβιετικών όπλων.
Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Τσεχικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Τόμας Κόπετσνι, τόνισε τον ρόλο της Πράγας ως μεσάζοντα μεταξύ χωρών που διαθέτουν πυρομαχικά και δυτικών χωρών που είναι πρόθυμες να πληρώσουν γι' αυτά.
Οι αντιπρόσωποι της Τσεχίας αναλαμβάνουν επίσης υποχρεώσεις εφοδιαστικής, επιδιώκοντας να διασφαλίσουν την παράδοση αγαθών στην Ουκρανία μέσω της Τσεχικής Δημοκρατίας ή τρίτων χωρών, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τους προμηθευτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης