Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα, Ιράν συγχαίρουν τον Putin για την εκλογική νίκη – Πυρά από τη Δύση

Κίνα, Ιράν συγχαίρουν τον Putin για την εκλογική νίκη – Πυρά από τη Δύση
Οι εκλογές στη Ρωσία βασίστηκαν στην καταπίεση και στον εκφοβισμό υποστήριξε ο Josep Borrell
Με σύσσωμη τη Δύση να υποστηρίζει πως οι προεδρικές εκλογές που έγιναν στη Ρωσία βασίστηκαν στην καταπίεση και στον εκφοβισμό και ότι δεν ήταν … πραγματικές εκλογές, Κίνα και Ιράν έσπευσαν να συγχαρούν τον Vladimir Putin για την εκλογική του νίκη, η οποία του διασφαλίζει μια ακόμα προεδρική θητεία έως το 2030.
Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping υποστήριξε ότι η επανεκλογή του Ρώσου ομολόγου Vladimir Putin κατέδειξε ότι έχει την «πλήρη στήριξη» του λαού του.
«Αυτά τα τελευταία χρόνια, ο ρωσικός λαός ενώθηκε για να ξεπεράσει τις προκλήσεις…η επανεκλογή σας αποδεικνύει την πλήρη στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπό σας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Xi Jinping.
Αλλά και ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του για την «ισχυρή νίκη» του στις προεδρικές εκλογές
«Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συνεχάρη ειλικρινώς τον Vladimir Putin για την ισχυρή νίκη του και την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell υποστήριξε ότι η επανεκλογή του Vladimir Putin στη ρωσική προεδρία βασίστηκε «στην καταπίεση και τον εκφοβισμό» ενώ πολλά κράτη της Ευρώπης αλλά και οι ΗΠΑ στηλίτευσαν τις εκλογές, αναφέροντας πως δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης