Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Η Ευρώπη καλεί σε άμεση και βιώσιμη εκεχειρία στη Γάζα

Borrell (ΕΕ): Η Ευρώπη καλεί σε άμεση και βιώσιμη εκεχειρία στη Γάζα
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί, αλλά όχι να εκδικηθεί, τονίζει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell προανήγγειλε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες σήμερα 21/3.
«Σήμερα το συμβούλιο προχωρά πολύ περισσότερο» από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, τόνισε ο Borrell πριν από τη σύνοδο κορυφής, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «ζητούν βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, ζητώντας βεβαίως και την ελευθερία των ομήρων, αλλά δείχνοντας έντονη ανησυχία για την κατάσταση της άνθρωποι στη Γάζα, κάτι που είναι απαράδεκτο».
Mάλιστα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κάλεσε το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι περισσότερη βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες της ΕΕ να πράξουν αναλόγως.
«(σ.σ. Στη Γάζα) Πεθαίνουν από την πείνα. Ελπίζω λοιπόν ότι το συμβούλιο θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ισραήλ: σταματήστε να εμποδίζετε, σταματήστε να εμποδίζετε την είσοδο τροφίμων στη Γάζα και φροντίστε τους αμάχους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην έκκλησή του.
«Σίγουρα το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί, αλλά όχι να εκδικηθεί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης