Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζος διπλωμάτης: Οι διαπραγματεύσεις και όχι τα όπλα θα τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κινέζος διπλωμάτης: Οι διαπραγματεύσεις και όχι τα όπλα θα τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Κίνα κάνει λόγο για μεγάλο χάσμα, αλλα εκτιμά ότι τελικά ο πόλεμος θα λήξει μέσω της διπλωματικής οδού
Η Ρωσία και η Ουκρανία πιστεύουν αμφότερες ότι η σύγκρουση θα τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για ευρασιατικές υποθέσεις.
Η Κίνα κάνει λόγο για μεγάλο χάσμα Ρωσίας - Ουκρανίας, αλλα εκτιμά ότι τελικά ο πόλεμος θα λήξει μέσω της διπλωματικής οδού.
Ο Li Hui προειδοποίησε διπλωμάτες και δημοσιογράφους κατά τον τελευταίο γύρο διπλωματικών επαφών του στη Μόσχα, στο Κίεβο και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι ο πόλεμος κινδυνεύει να κλιμακωθεί περαιτέρω.
"Όλες οι πλευρές επιμένουν στις δικές τους θέσεις και υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο χάσμα στην αντίληψή τους για τις ειρηνευτικές συνομιλίες... αλλά όλοι συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις και όχι τα όπλα θα τερματίσουν τελικά αυτόν τον πόλεμο", τόνισε.
"Πάνω από δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου, όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σημάδι ύφεσης στις μάχες, αλλά υπάρχει και η απειλή περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης".
Η Κίνα και η Ρωσία σύναψαν μια εταιρική σχέση "χωρίς όρια" πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στις αρχές του 2022 και το Πεκίνο απέφυγε να καταδικάσει το Κρεμλίνο για την εισβολή, σημειώνει το Sky News. Παρόλα αυτά, ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεκίνο πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τον τερματισμό της βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης