Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής πολιτική παρέμβαση Bundesbank κατά AfD - Κινδυνολογεί για έξοδο Γερμανίας από το ευρώ και ακροδεξιό εξτρεμισμό

Πρωτοφανής πολιτική παρέμβαση Bundesbank κατά AfD - Κινδυνολογεί για έξοδο Γερμανίας από το ευρώ και ακροδεξιό εξτρεμισμό
"Καλώ όλους να μην παίρνουν ελαφρά τον κίνδυνο του δεξιού εξτρεμισμού, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας
Πρωτοφανείς όσον αφορά την έκταση της απαράδεκτης πολιτικής παρέμβασης εκ μέρους ενός - υποτίθεται - ανεξάρτητου θεσμού είναι οι δηλώσεις πολιτικές δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Καλεί.. ο κεντρικός τραπεζίτης σε καταψήφιση του πατριωτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία - AfD, επικαλούμενος το φόβητρο μιας οικονομικής κατάρρευσης...
«Oι ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν την ευημερία της Γερμανίας...», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel σε συνέντευξή του στον όμιλο Funke Media που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23/3, σύμφωνα με το Reuters, τονίζοντας ακόμη ότι, «η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια οικονομική καταστροφή για όλους μας».
"Καλώ όλους να μην παίρνουν ελαφρά τον κίνδυνο του δεξιού εξτρεμισμού", επισήμανε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, προσθέτοντας ότι ο εξτρεμισμός αποθαρρύνει την έλευση ξένων επενδυτών και εξειδικευμένων εργαζομένων στη Γερμανία.
Ο Nagel προειδοποίησε επίσης ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από τη νομισματική ένωση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες περιέγραψε ως "ακρογωνιαίους λίθους της ευημερίας της χώρας" θα ήταν καταστροφή.
Χωρίς να θέλει να υποβαθμίσει τις προκλήσεις που η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει, ο Nagel επισήμανε ότι η αγορά εργασίας της Γερμανίας έχει παραμείνει σταθερή και ότι η χώρα έχει πετύχει σχεδόν πλήρη απασχόληση.

Η πρόταση για μαζική απέλαση μεταναστών

Έναυσμα για το κύμα διαμαρτυριών που συνεχίζεται από τον Ιανουάριο ήταν η αποκάλυψη μυστικής συνάντησης μεταξύ άλλων με πολιτικούς του AfD στο Πότσνταμ, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ερευνητικού δικτύου Correctiv, έγινε μαζική απέλαση ατόμων μεταναστών.α.
Οι διαδηλώσεις στρέφονται επίσης ενάντια στην άνοδο των δεξιών εξτρεμιστικών και των δεξιών λαϊκιστικών δυνάμεων γενικότερα - ειδικά κατά του AfD.
Ο Nagel δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένα τα κόμματα, αλλά είπε στις εφημερίδες Funke ότι εάν γινόταν λόγος για έξοδο της Γερμανίας από τη νομισματική ένωση ή την ΕΕ, «μπορεί μόνο να προειδοποιήσει». Αυτό θα ήταν «μια οικονομική καταστροφή για όλους μας».
Η ΕΕ και η νομισματική ένωση αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ευημερίας της χώρας.

GJEwIYOWQAAfl68.jpg
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα 


Αρκετοί επιχειρηματίες επιτίθενται στο AfD.
Οι πολιτειακές εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στα τρία κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας Σαξονία, Θουριγγία και Βραδεμβούργο.
Σε δημοσκοπικές έρευνες, το AfD προηγείται επί του παρόντος και στις τρεις ομοσπονδιακές πολιτείες.
«Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγοι επιχειρηματίες που δείχνουν τις προτιμήσεις τους και εκφράζονται πολιτικά», δήλωσε ο Martin Engelheart, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας κατασκευής σήραγγας, στην εφημερίδα για το θέμα του λαϊκισμού.
H πολιτική απομόνωσης όπως αυτή που υποστηρίζει το AfD είναι «μοιραία».
Ο ιδιοκτήτης του κατασκευαστή πείρων Fischer, Klaus Fischer, επέκρινε την τρέχουσα ομοσπονδιακή κυβέρνηση
. Για παράδειγμα, υπήρχε έλλειψη καλής εκπαιδευτικής πολιτικής και σαφούς γραμμής για την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη. Ταυτόχρονα, ωστόσο, είπε ότι όποιος πιστεύει ότι το AfD βοηθά στην επίτευξη καλύτερης πολιτικής «ίσως πολύ σύντομα θα βιώσει το αντίθετο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής πολυμορφίας».
Ο Max Harding, επικεφαλής του ομώνυμου τεχνολογικού ομίλου της Ανατολικής Βεστφαλίας, είπε στην εφημερίδα ότι μια πολιτική που προωθεί τη διαφορετικότητα δεν είναι μόνο απαίτηση της ανθρωπότητας, αλλά και βασικός παράγοντας για μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία και ευημερία.
«Ως εκ τούτου, θα ζητάμε πάντα από τους υπαλλήλους μας να ψηφίζουν δημοκρατικά».

Ο επιχειρηματίας υποδημάτων Heinrich Deichmann είπε ότι ήθελε να επιδείξει μια χριστιανική στάση στους υπαλλήλους του
. Ανησυχεί για την αναγνώριση «μιας πολιτικής τάσης στη χώρα μας» που προωθεί επικίνδυνες συμπεριφορές και αμφισβητεί τη δημοκρατική τάξ
η.
Far-right AfD peppers Germany's top court with complaints, accused of  blocking tactics - SWI swissinfo.ch
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης