Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεγάλο λάθος μία εισβολή στη Rafah – Το Ισραήλ δεν παρουσίασε σχέδιο για απομάκρυνση των αμάχων

ΗΠΑ: Μεγάλο λάθος μία εισβολή στη Rafah – Το Ισραήλ δεν παρουσίασε σχέδιο για απομάκρυνση των αμάχων
«Αυτού του είδους η εισβολή θα αποδυνάμωνε την ασφάλεια του Ισραήλ»
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρουν τον τρόπο να μεταφέρουν στο Ισραήλ την «ανησυχία» τους αναφορικά με μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, σχολίασε το State Department, με αφορμή την ακύρωση επίσκεψης μιας ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ψήφισμα του ΟΗΕ που απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ ακύρωσε την επίσκεψη, επειδή οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αντί να ασκήσουν βέτο όπως έκαναν μέχρι τώρα σε προηγούμενα ψηφίσματα.
«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε άλλα μέσα για να τους μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller, χαρακτηρίζοντας «αιφνιδιαστική και ατυχή» την απόφαση ακύρωσης της επίσκεψης.
«Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η εισβολή σε μεγάλη κλίμακα θα ήταν λάθος και όχι μόνο λόγω του τεράστιου κινδύνου για τους αμάχους», είπε, ενώ γνωστοποίησε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν παρουσίασε κάποιο συγκροτημένο σχέδιο για την απομάκρυνση 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Rafah. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέφυγαν εκεί για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
«Αυτού του είδους η εισβολή θα αποδυνάμωνε την ασφάλεια του Ισραήλ» και «θα έβλαπτε τη θέση του στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης