Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ουκρανοί αξιωματικοί κατά… στρατιωτών – Ηλικιωμένοι και άρρωστοι συνθέτουν τον Ουκρανικό στρατό

New York Times: Ουκρανοί αξιωματικοί κατά… στρατιωτών – Ηλικιωμένοι και άρρωστοι συνθέτουν τον Ουκρανικό στρατό
Σύμφωνα με έναν από τους Ουκρανούς αξιωματικούς με τους οποίους μίλησαν οι New York Time, από τους 200 στρατεύσιμους, μόνο 25 ήθελαν πραγματικά να πολεμήσουν
Οι Ουκρανοί αξιωματικοί παραπονιούνται ότι οι στρατιώτες που στρατολογούνται από την κυβέρνηση είναι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι, γράφουν οι New York Times.
«Οι αξιωματικοί μιας ταξιαρχίας παραπονιούνται ότι οι στρατεύσιμοι που στρατολογούνται από το επίσημο σύστημα είναι συχνά πολύ ηλικιωμένοι, με κακή υγεία και έλλειψη κινήτρων για μάχη», ανέφεραν οι New York Times.
Σύμφωνα με έναν από τους Ουκρανούς αξιωματικούς με τους οποίους μίλησαν οι New York Time, από τους 200 στρατεύσιμους, μόνο 25 ήθελαν πραγματικά να πολεμήσουν.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ισχυρίζονται οι New York Times, πολλά τμήματα αναλαμβάνουν τη λειτουργία της πρόσληψης προσωπικού, χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ για να προσελκύσουν ανθρώπους με «κίνητρα», πείθοντάς τους ότι οι κίνδυνοι θανάτου «δεν είναι τόσο μεγάλοι».
«Είναι σαν μια αγορά.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους με μεθόδους marketing, τόνισε ένας άλλος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .
Στην Ουκρανία , ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη μέρα ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Συγκεκριμένα, απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα ανδρών ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Τον Οκτώβριο 2023, το περιοδικό Time, επικαλούμενο βοηθό του Προέδρου της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν γίνει τόσο αδύναμες που τα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και στρατολόγησης έπρεπε να στρατολογούν άτομα με μέση ηλικία 43 ετών.
Οι New York Times έγραψαν ότι το Κίεβο προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης