Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέφτει η στρατηγικής σημασίας πόλη - οχυρό Chasiv Yar – Οι Ρώσοι έφθασαν 400 μέτρα από την πόλη

Πέφτει η στρατηγικής σημασίας πόλη - οχυρό Chasiv Yar – Οι Ρώσοι έφθασαν 400 μέτρα από την πόλη
Η πόλη Chasiv Yar βρίσκεται στο Donetsk και απέχει 15 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut ή Artemovsk
Η πόλη Chasiv Yar ή Chasov Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, η οποία έχει γίνει σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ουκρανική διοίκηση από το 2014, αφού τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των δρόμων που οδηγούν εκεί, χάνει στρατηγική σημασία για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε o Igor Kimakovsky σύμβουλος του Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk.
«Τώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα στρατεύματά μας βρίσκονται ήδη κοντά στο Chasiv Yar, ανακύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή αυτός είναι ένας κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών, μιας οχυρωμένης περιοχής και προμηθειών.
Τώρα σχεδόν όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, επομένως, για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή η πόλη θα χάσει σύντομα τη στρατηγική σημασία που είχε πριν από τις επιχειρήσεις Artemovsk και Chasosoyarsk»
Όπως σημείωσε ο Kimakovsky, το Chasiv Yar χρησιμοποιείται από τον εχθρό για εναλλαγή από το 2014: φρέσκες μονάδες από άλλες περιοχές της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν εκεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η φόρτωση των μονάδων που χτυπήθηκαν σε μάχες πραγματοποιήθηκε στο Artemovsk , δηλαδή αυτοί οι δύο σιδηροδρομικοί κόμβοι ήταν βασικοί για την ουκρανική διοίκηση.
Η πόλη Chasiv Yar βρίσκεται στο Donetsk και απέχει 15 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut ή Artemovsk.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Times δημοσίευσε μια ιστορία ενός αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι η κατάσταση στην πόλη Chasiv Yar, που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, είναι κακή και επιδεινώνεται κάθε μέρα.
Ο Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ρωσικός στρατός προχωρούσε στην περιοχή Chasiv Yar.

Πως εξελίσσεται το μέτωπο δυτικά του Bakhmut;

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Bakhmut.
Αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν την 1η Απριλίου ότι στοιχεία της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών (VDV) έχουν προχωρήσει προς το Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut) μέσω δασικών περιοχών στο φυσικό καταφύγιο Stupky-Holobovskiy-2 και βρίσκονται τώρα μεταξύ 650 μέτρων και ενός χιλιομέτρου από τα ανατολικά περίχωρα του Chasiv Yar.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου δείχνει τον απόηχο μιας αποτυχημένης επίθεσης με ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα στο Ivanivske (μεταξύ Bakhmut και Chasiv Yar) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πέντε ή έξι τεθωρακισμένα οχήματα σε επιθέσεις κοντά στο Ivanivske τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης