Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2024

Γερμανία - Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2024
Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Μικρή μείωση στο 2,3% παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.
Την ίδια στιγμή, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Μάρτιο.
Οι οικονομολόγοι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία για τον γερμανικό πληθωρισμό, καθώς η χώρα δημοσιεύει τα στοιχεία της μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης την Τετάρτη.
«Το συνδυασμένο μήνυμα από τα στοιχεία της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας είναι ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός της ευρωζώνης θα υπολείπεται σημαντικά της συναίνεσης αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Claus Vistesen από την Pantheon Macroeconomics.
Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,6% τον Μάρτιο, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης