Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακλόνητοι στη Ρωσία - Forbes: Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έφτασε το ρεκόρ των 125 - Συνολικά 576,8 δισ. δολ.

Ακλόνητοι στη Ρωσία - Forbes: Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έφτασε το ρεκόρ των 125 - Συνολικά 576,8 δισ. δολ.
Πρώτος στη λίστα μεταξύ των Ρώσων επιχειρηματιών ήταν ο ιδρυτής της Lukoil, Vagit Alekperov, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε στα 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων Ρώσων στην παγκόσμια κατάταξη του Forbes αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους από 110 σε 125 άτομα.
Πρόκειται για το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της λίστας με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου.
Το προηγούμενο ρεκόρ για τον αριθμό των Ρώσων στην κατάταξη καταγράφηκε το 2021 με123 άτομα.
Σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του Forbes, ο συνολικός πλούτος των πλουσιότερων Ρώσων αυξήθηκε κατά 14% κατά τη διάρκεια του έτους και έφτασε τα 576,8 δισ. δολάρια.
Όπως σημειώνει η δημοσίευση, ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από το επίπεδο ρεκόρ του 2021, όταν το συνολικό κεφάλαιο ήταν 123 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι και έφτασαν τα 606,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρώτος στη λίστα μεταξύ των Ρώσων επιχειρηματιών ήταν ο ιδρυτής της Lukoil, Vagit Alekperov, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε στα 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο επικεφαλής της Novatek, Leonid Mikhelson, το κεφάλαιό του οποίου υπολογίζεται στα 27,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τρίτη θέση ανήκει στην βασικό μέτοχος της NLMK Vladimir Lisin (26,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Επόμενος στην κατάταξη είναι ο βασικός μέτοχος της Severstal και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Alexey Mordashov (25,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο πρόεδρος της Norilsk Nickel, Vladimir Potanin (23,7 δισ. δολάρια).
Η περιουσία του επιχειρηματία, ιδρυτή της Eurochem Andrei Melnichenko, ηγέτη 2-23 ετών, μειώθηκε στα 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι έπεσε στην έβδομη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης