Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σπεύδουν να καταταγούν στον στρατό μετά το μακελειό στη Μόσχα - Εντάχθηκαν 16.000 άτομα σε 10 ημέρες

Οι Ρώσοι σπεύδουν να καταταγούν στον στρατό μετά το μακελειό στη Μόσχα - Εντάχθηκαν 16.000 άτομα σε 10 ημέρες
Πάνω από 100.000 άτομα έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον στρατό από τις αρχές του έτους

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που υπογράφουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις, μετά τη φονική επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, κατέγραψε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο διευκρίνισε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον στρατό από τις αρχές του έτους, μεταξύ των οποίων περίπου 16.000 μόνον τις τελευταίες 10 μέρες.
«Κατά τις συνεντεύξεις που έγιναν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε κέντρα επιλογής σε ρωσικές πόλεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι ανέφεραν ότι βασικό κίνητρο για να συνάψουν συμβόλαιο (με τον στρατό) ήταν η επιθυμία να εκδικηθούν γι' αυτούς που σκοτώθηκαν στην τραγωδία που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 στην περιφέρεια της Μόσχας», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ωστόσο ότι οι δράστες της επίθεσης συνδέονταν με την Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει επανειλημμένως διαψεύσει το Κίεβο και έχουν απορρίψει οι ΗΠΑ ως ανοησίες.
Η Ρωσία στηρίζεται σε μια σταθερή ροή στρατολόγησης στις ένοπλες δυνάμεις για τη διεξαγωγή του πολέμου της στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης