Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα της αστυνομίας στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Edouard Philippe

Γαλλία: Έρευνα της αστυνομίας στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Edouard Philippe
Ο Edouard Philippe παραιτήθηκε από πρωθυπουργός το 2020
Σχετικά Άρθρα
Η αστυνομία της Γαλλίας ερεύνησε σήμερα 3/4 το δημαρχιακό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Edouard Philippe, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης διαφθοράς και ενδεχόμενων οικονομικών ατασθαλιών.
Ο Edouard Philippe, που είναι δήμαρχος της Χάβρης και θεωρείται ευρέως ως πιθανός διάδοχος του Emmanuel Macron στην προεδρία στις εκλογές του 2027, «συνεργάζεται με τις αρχές», ανακοίνωσε το γραφείο του.
Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 για «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ευνοιοκρατία, κατάχρηση δημοσίων πόρων και ψυχολογική παρενόχληση» ανέφερε η πηγή, χωρίς να κατονομάσει τον Philippe.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η έρευνα στρέφεται εναντίον του ίδιου του Φιλίπ και ορισμένων συνεργατών του.
Ο Edouard Philipp παραιτήθηκε από πρωθυπουργός το 2020, ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός του Macron, αφού αποχώρησε από το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων για να ενταχθεί στην ομάδα του προέδρου, μετά τις εκλογές του 2017. Το 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της Χάβρης, στη βόρεια Γαλλία, απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του.
«Ο δήμαρχος, οι αιρετοί αξιωματούχοι και οι δημοτικές υπηρεσίες της Χάβρης είναι στη διάθεση του εισαγγελέα ώστε να παραδώσουν στο σύνολό τους οποιαδήποτε στοιχεία είναι αναγκαία για την έρευνα» ανέφερε το δημαρχείο στην ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης