Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ελβετοί θα κάνουν δημοψήφισμα για να περιορίσουν τον πληθυσμό στα 10 εκατομμύρια έως το 2050

Οι Ελβετοί θα κάνουν δημοψήφισμα για να περιορίσουν τον πληθυσμό στα 10 εκατομμύρια έως το 2050
Εάν εγκριθεί, το δημοψήφισμα θα διασφαλίσει ότι η Ελβετία θα διατηρήσει τη «βιώσιμη δημογραφική ανάπτυξη»
Σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης, η Ελβετία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για τον περιορισμό του πληθυσμού της στα 10 εκατομμύρια μέχρι το 2050.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αφού το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (UDC) συγκέντρωσε 114.600 υπογραφές σε μόλις εννέα μήνες, ικανοποιώντας την απαίτηση της κυβέρνησης για 100.000 υπογραφές εντός 18 μηνών για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.
Εάν εγκριθεί, το δημοψήφισμα θα διασφαλίσει ότι η Ελβετία θα διατηρήσει τη «βιώσιμη δημογραφική ανάπτυξη» περιορίζοντας τον πληθυσμό των μόνιμων κατοίκων της πλούσιας ευρωπαϊκής χώρας σε 10 εκατομμύρια για τα επόμενα 25 χρόνια.

Τι σημαίνει το δημοψήφισμα

«Σύμφωνα με την πρόταση, η ελβετική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα μόλις ο πληθυσμός των μόνιμων κατοίκων υπερβεί τα 9,5 εκατομμύρια, αναστέλλοντας, για παράδειγμα, τη δυνατότητα των μεταναστών να αποκτήσουν άδειες παραμονής, ελβετική υπηκοότητα ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα παραμονής στο χώρα», αναφέρει το Remix News.
Η ψηφοφορία πιθανότατα θα σήμαινε επίσης ότι η Ελβετία θα αναγκαστεί να τερματίσει τη διμερή συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελεύθερη κυκλοφορία και να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.
Ο ηγέτης του UDC Marco Chiesa είπε ότι το δημοψήφισμα θα εγγυηθεί «την ασφάλεια, τις υπηρεσίες και την ευημερία όλων μας», ενώ θα εξυπηρετεί «στη διατήρηση των αξιών μας: ανεξαρτησία, άμεση δημοκρατία, κυριαρχία και ελευθερία».
«Από το 2023, για πρώτη φορά, περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη χώρα μας», δήλωσε ο Εθνικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ομάδας του UDC, Thomas Aeschi.
«Πέρυσι, επιπλέον 98.851 άτομα μετανάστευσαν στη χώρα μας.
Σε αυτό προστίθενται περισσότεροι από 30.000 αιτούντες άσυλο».

Συνέπειες μαζικής μετανάστευσης

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μαζική μετανάστευση στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα «ελλείψεις κατοικιών και αύξηση των ενοικίων, μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, συνωστισμένα τρένα και λεωφορεία, πτώση του επιπέδου των σχολείων, αυξανόμενη βία και εγκληματικότητα, ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος, στάσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα, πάντα - υψηλότερα ασφάλιστρα ασφάλισης υγείας, χρεωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και αυξημένη πίεση στην ομορφιά του τοπίου και τη διατήρηση της φύσης», σύμφωνα με το κόμμα.
Το UDC προειδοποίησε προηγουμένως ότι η χώρα κατακλύζεται από τη μαζική μετανάστευση, με τις νέες αφίξεις από την Αφρική να έχουν ποσοστά ευημερίας 34%.
Περίπου τα δύο τρίτα των κρατουμένων στις φυλακές στην Ελβετία είναι ξένοι υπήκοοι, με τους Αλγερινούς να αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο ποσοστό.
Εν τω μεταξύ, όπως τεκμηριώνουμε στο παρακάτω βίντεο, η Ιαπωνία φαίνεται να έχει επιλέξει μια πολύ διαφορετική πορεία, ανοίγοντας τα σύνορά της στη μαζική μετανάστευση για να λύσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης