Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εξέλιξη: Γερμανοί στρατιώτες στη Λιθουανία - Η Ρωσία προειδοποιεί

Επικίνδυνη εξέλιξη: Γερμανοί στρατιώτες στη Λιθουανία - Η Ρωσία προειδοποιεί
Θα κλιμακώσει την ένταση μεταξύ Ρωσίας - ΝΑΤΟ αναφέρει το Κρεμλίνο
Για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που θα κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ κάνει λόγο το Κρεμλίνο αναφερόμενο στην πρόθεση της Γερμανίας να αναπτύξει μέσα στην επόμενη τριετία μια στρατιωτική δύναμη της τάξης των 5.000 στρατιωτών στην Λιθουανία, η οποία συνορεύει τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γερμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στη Λιθουανία έως το 2027, με τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας, Laurynas Kasciunas να λέει ότι οι πρώτοι 20 Γερμανοί στρατιώτες αναμένονται σήμερα Δευτέρα 8/4 στο λιθουανικό έδαφος.
Η γερμανική δύναμη των 5.000 στρατιωτών αναμένεται να έχει αναπτυχθεί πλήρως έως το 2027, με το συνολικό κόστος αυτής της στρατιωτικής κίνησης να υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Είναι μια συνέχεια στην κλιμάκωση της έντασης που δημιουργεί εστίες κινδύνου για εμάς στα σύνορα μας.
Γεγονός που με τη σειρά του μας αναγκάζει να λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειας μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Γερμανική ταξιαρχία

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, η Γερμανία σκοπεύει να αναπτύξει μια βαριά ταξιαρχία με τρία τάγματα ελιγμών και τις απαραίτητες μονάδες υποστήριξης μάχης και ανεφοδιασμού στη Λιθουανία.
Πρόκειται για το 203ο τάγμα αρμάτων μάχης, το οποίο θα αναπτυχθεί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, για το 122ο Τάγμα Τεθωρακισμένων Πεζικού από τη Βαυαρία και για ένα πολυεθνικό τάγμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιθουανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης