Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία - Έκρηξη 80% στα έσοδα από την ενέργεια το α' τρίμηνο 2024

Φιάσκο οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία - Έκρηξη 80% στα έσοδα από την ενέργεια το α' τρίμηνο 2024
Τα συνολικά έσοδα για τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο ανήλθαν σε 8,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια
Ραγδαία αύξηση των εσόδων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανακοίνωσε η Ρωσία, η οποία οφείλεται εν μέρει σε εφάπαξ φορολογικές πληρωμές και στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις δυτικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Ρωσία παρατήρησε "συνεχή θετική δυναμική" στη ροή χρημάτων προς τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα.
Τα έσοδα για τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο ανήλθαν σε 8,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια (94 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 53,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι εισροές από τις μη ενεργειακές βιομηχανίες αυξήθηκαν κατά 43% σε ετήσια βάση, διαμορφώνοντας "μια σταθερή βάση για την περαιτέρω προώθηση της αύξησης του εισοδήματος", ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι εφάπαξ πληρωμές συνέβαλαν σημαντικά, συμπεριλαμβανομένων των τελών εξόδου που κατέβαλαν ξένες εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία.

Έκρηξη 80% στα έσοδα από την ενέργεια το α' τρίμηνο 2024

Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν ραγδαία, σχεδόν κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενισχυμένα από την άνοδο των τιμών, καθώς και από μια εφάπαξ πληρωμή φόρου από τις πετρελαϊκές εταιρείες.
Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent διαπραγματεύεται τη Δευτέρα πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 20% από την αρχή του έτους, λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων και των κλυδωνισμών στην προσφορά.
oil.JPG

"Όσον αφορά τα έσοδα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν εξέπληξαν", δήλωσε η Sofya Donets, οικονομολόγος της Renaissance Capital.
"Οι τομείς εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου παρουσιάζουν ισχυρή δυναμική και ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης