Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη για το Chasiv Yar - Ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε τέσσερις κατευθύνσεις στην περιοχή Bakhmut

Μάχη για το Chasiv Yar - Ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε τέσσερις κατευθύνσεις στην περιοχή Bakhmut
Η απώλεια του Chasiv Yar θα επηρεάσει αρνητικά το ηθικό του στρατιωτικού προσωπικού του ουκρανικού στρατού και μπορεί τελικά να υπονομεύσει την πίστη των δυτικών συμμάχων στην ικανότητα της Ουκρανίας να αντέξει την επίθεση του ρωσικού στρατού
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τη ζώνη του ελέγχου του γύρω από το κύριο ουκρανικό οχυρό στην κατεύθυνση Artyomovsk ή Bakhmut.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Bogdanovka, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Chasov Yar ή Chasiv Yar.
Ο ρωσικός έλεγχος του χωριού αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 7 Απριλίου, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ενισχύσουν οι ρωσικές δυνάμεις το προπύργιο τους στα νότια προάστια της Bogdanovka.
Τόσο οι ρωσικές, όσο και οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν στις 8 Απριλίου ότι ο ρωσικός στρατός είχε προχωρήσει στα νότια προάστια της Bogdanovka.
Νέα κέρδη έγιναν δυνατά χάρη στις πλευρικές επιθέσεις και την προέλαση στα δάση κοντά στο χωριό.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, επιτυχημένες επιθέσεις στο χωριό πραγματοποιούνται από την 200η Ξεχωριστή Ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού.
Μία από τις επίλεκτες μονάδες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων καταστράφηκε στις μάχες στην Bogdanovka.
Ταυτόχρονα με την προέλαση στο Bogdanovka, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα βόρεια του χωριού και πλησίασαν τα περίχωρα του χωριού Grigorovka
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν από δύο κατευθύνσεις Dubovo-Vasilyevka και Bogdanovka, κατέλαβαν ουκρανικά οχυρά και έφτασαν στο ανατολικό άκρο του χωριού Grigorovka.
Ο έλεγχος του οικισμού θα διευκολύνει την εισβολή στο κύριο ουκρανικό προπύργιο στο Chasiv Yar.
Υπάρχει ένα σημαντικό κυρίαρχο σημείο ύψους που βρίσκεται κοντά στο Grigorovka, από το οποίο το ρωσικό πυροβολικό θα μπορεί να σφυροκοπήσει τις ουκρανικές θέσεις στο ίδιο το Chasiv Yar.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να αντεπιτεθούν στις δυτικές παρυφές της Bogdanovka, αλλά ήδη υποχωρούν δυτικά προς το παρακείμενο χωριό Kalinovka, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια του Chasiv Yar.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μάχες ξέσπασαν στην περιοχή της οδού Lesnaya στα ανατολικά προάστια του χωριού.
Η ρωσική νίκη στη Bogdanovka αποτελεί απειλή για την ουκρανική φρουρά στο Chasiv Yar από τη βορειοανατολική πλευρά.
Αυτή η επιτυχία παρέχει σημαντική υποστήριξη για τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιχειρήσεις στην ανατολική πλευρά του Chasiv Yar, όπου η 98η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Ρωσικού Στρατού

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπήκαν στην πόλη Chasiv Yar

Έχοντας αποκτήσει βάση στα περίχωρα, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην κατοικημένη περιοχή της πόλης Chasiv Yar.
Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να μπουν στους δρόμους της πόλης και να εδραιωθούν στα τοπικά πολυώροφα κτίρια.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στα ανατολικά προάστια πλησιάζοντας την κύρια γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ανατολική συνοικία.
Στις ανατολικές παρυφές του Chasiv Yar, συγκρούσεις φέρονται να συνεχίζονται ήδη στην περιοχή της οδού Gorbatov στην περιοχή Canal.
Τις τελευταίες ημέρες, στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μάχονται κοντά στο τοπικό σχολείο Νο. 77, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πλάνα που να επιβεβαιώνουν κατάληψη των κτηρίων.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην Grigorovka, την Bogdanovka και την περιοχή Canal, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στη νοτιοανατολική πλευρά από το πρόσφατα κατεχόμενο χωριό Krasnoe (πρώην Ivanosvskoe).
Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιτυχημένες επιθέσεις σε διάφορες κατευθύνσεις στα χωράφια δυτικά του Krasnoe, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να ενισχύσει βιαστικά μια νέα γραμμή άμυνας κατά μήκος της ακτογραμμής του καναλιού Seversky Donets - Donbass.
Προηγουμένως έχουν ναρκοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή γύρω από το κανάλι, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση.
Από τις θέσεις τους στο Krasnoe και νότια της Bogdanovka, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν επίσης τις επιθέσεις τους στους λόφους στα βορειοδυτικά του Krasnoe, όπου γίνονται μάχες για τα κυρίαρχα ύψη.
Από το 2014, η πόλη Chasiv Yar διαδραμάτισε βασικό ρόλο για τον ουκρανικό στρατό όσον αφορά την επιμελητεία, που χρησιμοποιείται ως στρατηγικά σημαντικός κόμβος για εναλλαγές και ανάπτυξη μονάδων εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου στο Donbass.

Η πτώση του Chasiv Yar θα οδηγήσει τους Ρώσους σε Slavyansk και Kramatorsk

Τώρα εξακολουθεί να είναι μια ισχυρά οχυρωμένη πόλη που βρίσκεται στους λόφους, ο έλεγχος των οποίων ανοίγει το δρόμο για τη ρωσική προέλαση προς τα δυτικά στις τελευταίες πόλεις του Donetsk που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, το Slavyansk και Kramatorsk.
Οι αιματηρές μάχες για την πόλη δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αλλά ο ρωσικός στρατός το περικυκλώνει από διαφορετικές κατευθύνσεις, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των υψωμάτων γύρω από το Chasiv Yar, καταστρέφοντας θέσεις της Ουκρανίας στους δρόμους με μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές πριν από την επερχόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση.
Εν μέσω της ρωσικής προέλασης σε όλα τα μέτωπα στο Donbass, η πόλη έχει μετατραπεί σε άλλο ένα φρούριο των μέσων ενημέρωσης του καθεστώτος του Κιέβου.
Η απώλεια του Chasiv Yar θα επηρεάσει αρνητικά το ηθικό του στρατιωτικού προσωπικού του ουκρανικού στρατού και μπορεί τελικά να υπονομεύσει την πίστη των δυτικών συμμάχων στην ικανότητα της Ουκρανίας να αντέξει την επίθεση του ρωσικού στρατού.
Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια ρωσική νίκη στην πόλη, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ρίχνει ανελέητα τις διαθέσιμες εφεδρείες σε μάχες.
Ειδικότερα, ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Syrsky, έστειλε άλλη μια ταξιαρχία εφόδου του Azov στην περιοχή.
Νωρίτερα, αυτές οι δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή από το ουκρανικό φρούριο Avdiivka.
Οι δρόμοι του Chasov Yar είναι ναρκοθετημένοι και σχεδόν κάθε σπίτι επίσης είναι ναρκοθετημένο.
Το κύριο πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι τα συνεχή πλήγματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που καταστρέφουν τις θέσεις τους με βαριές βόμβες, καθώς και ο μαζικός βομβαρδισμός ρωσικών μονάδων πυροβολικού στις οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις αστικές περιοχές.
«Μας ρίχνουν βαριά πυρομαχικά χωρίς καν να πετάξουν κοντά στη γραμμή επαφής και χωρίς να μπουν στη ζώνη αεράμυνας Όταν τα αεροσκάφη τους δουλεύουν, είναι αδύνατο για τους υπερασπιστές μας να ξεκινήσουν οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, χρειάζονται μόνο να κρυφτούν σε ένα καταφύγιο» τόνιζε Ουκρανός διοικητής.
Οι επιθέσεις πυροβολικού σφυροκοπούν συνεχώς τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Chasov Yar και η αεροπορία καταστρέφει πολυώροφα κτίρια όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες εξόπλισαν θέσεις παρατήρησης και θέσεις χειριστών ATGM.
Για παράδειγμα, στις 8 Απριλίου, ένα άλλο πολύ ισχυρό ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε θέσεις της Ουκρανίας στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να ξεσπάσει τεράστια έκρηξη και φωτιά στην περιοχή.
Στόχος ήταν το τοπικό εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για την επισκευή κατεστραμμένων ουκρανικών οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης