Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Elon Musk κατά της κυβέρνησης Biden: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «αιώνιο πόλεμο» στην Ουκρανία και όχι ειρήνευση

Πυρά  Elon Musk κατά της κυβέρνησης Biden: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «αιώνιο πόλεμο» στην Ουκρανία και όχι ειρήνευση
Ο επιχιερηματίας απάντησε σε ανάρτηση χρήστη σχετικά με την ομιλία του αρχηγού της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Άνω Βουλή της Αμερικανικό Κογκρέσο, Chuck Schumer, για το θέμα της βοήθειας στην Ουκρανία
Ο διάσημος αμερικανός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk χαρακτήρισε μείζον πρόβλημα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν καν τις επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά επιδιώκουν την ιδέα ενός «αιώνιου πολέμου».
«Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα - ότι ο τελικός στόχος δεν ορίστηκε ποτέ, απλώς ο αιώνιος πόλεμος», έγραψε ο Musk στο κοινωνικό δίκτυο X απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη σχετικά με την ομιλία του αρχηγού της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Άνω Βουλή,  Chuck Schumer, για το θέμα της βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο χρήστης σχολίασε την ομιλία του Schumer, στην οποία είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω καθυστερήσεων στη βοήθεια στο Κογκρέσο, εμφανίζονται «παράλυτες» σε περαιτέρω ενέργειες για στηρίξουν την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός του Κογκρέσου δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος είναι ο δρόμος για την… υποτιθέμενη «νίκη» του Κιέβου.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ επέστρεψαν στις εργασίες τους αυτή την εβδομάδα μετά από ένα άλλο διάλειμμα.
Το Κογκρέσο αναμένεται να συζητήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, να συνεχίσει τη διαδικασία παραπομπής κατά του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas , να απαγορεύσει το κοινωνικό δίκτυο TikTok και άλλες πρωτοβουλίες.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξάντλησε τις δυνατότητές της για την παροχή όπλων στην Ουκρανία• φέτος μεταφέρθηκε μόνο ένα πακέτο βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το αίτημα του Λευκού Οίκου για διάθεση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση καθώς οι Ρεπουμπλιανοοί έχουν θέσει ταυτόχρονα άλλες προτεραιότητες όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης