Διεθνή

Ο στόχος «αποδυνάμωσης» της Ρωσίας απέτυχε – Τι ομολογεί στρατηγός των ΗΠΑ

Ο στόχος «αποδυνάμωσης» της Ρωσίας απέτυχε – Τι ομολογεί στρατηγός των ΗΠΑ
«Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία θα είναι μεγαλύτερη, πιο θανατηφόρα και πιο θυμωμένη με τη Δύση από ό,τι όταν εισέβαλε»
Στρατηγός των ΗΠΑ είπε στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατός είναι 15% μεγαλύτερος σήμερα από ό,τι πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 – μια ομολογία ότι ο στόχος της «αποδυνάμωσης» της Ρωσίας απέτυχε.
«Ο στρατός είναι στην πραγματικότητα τώρα μεγαλύτερος -κατά 15%- από ό, τι ήταν όταν εισέβαλε στην Ουκρανία» είπε ο στρατηγός Christopher Cavoli, επικεφαλής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.
Ο Cavoli είπε ότι τον περασμένο χρόνο, η Ρωσία αύξησε τη «δύναμη των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής από 360.000 σε 470.000», η οποία, όπως είπε, οφείλεται στο ότι η Ρωσία αύξησε το μέγιστο όριο ηλικίας στρατολόγησης από τα 27 στα 30.
Όπως περιέγραψε, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει «τη δεξαμενή των διαθέσιμων στρατευσίμων κατά 2 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια».
«Συνολικά, η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο να διοικήσει τον μεγαλύτερο στρατό στην ήπειρο», είπε.
«Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία θα είναι μεγαλύτερη, πιο θανατηφόρα και πιο θυμωμένη με τη Δύση από ό,τι όταν εισέβαλε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης