Διεθνή

Παραδοχή Borrell - ΕΕ: Δεν μπορούμε να παράσχουμε στην Ουκρανία τη βοήθεια που έχει το Ισραήλ

Παραδοχή Borrell - ΕΕ: Δεν μπορούμε να παράσχουμε στην Ουκρανία τη βοήθεια που έχει το Ισραήλ
«Ακόμα κι αν είχαμε τα μέσα, δεν θα μπορούσαμε να χτίσουμε έναν τέτοιο Iron Dome για την Ουκρανία σε μια μέρα», εξήγησε ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση δεν μπορεί να παράσχει στην Ουκρανία την ίδια βοήθεια για την προστασία από drones όπως αυτή που έχει το Ισραήλ λόγω διαφορών στις συνθήκες, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
«Οι ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν πάνω από βάσεις στη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιορδανία. Ως εκ τούτου, αυτές οι χώρες απάντησαν σε αυτοάμυνα. <...> Αλλά δεν υπάρχουν αυτές οι βάσεις στην Ουκρανία. <...> Επομένως, δεν μπορούμε να παρέχουμε την ίδια βοήθεια: οι συνθήκες είναι εντελώς άλλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Μάλιστα, ο Borrell υπενθύμισε ότι το Ισραήλ προστατεύεται από το Iron Dome για πολλά χρόνια, συντηρώντας το σύστημα της αεράμυνας αλλά και ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά γι' αυτόν
«Ακόμα κι αν είχαμε τα μέσα, δεν θα μπορούσαμε να χτίσουμε έναν τέτοιο Iron Dome για την Ουκρανία σε μια μέρα», εξήγησε ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι «αν ήμουν ο Volodymyr Zelensky, θα απαιτούσα και βοήθεια».
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προμηνύει θετικά μηνύματα για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης