Διεθνή

Wall Street Journal: Η Ουκρανία δεν έχει όπλα και στρατιώτες… θα χάσει και άλλα εδάφη

Wall Street Journal: Η Ουκρανία δεν έχει όπλα και στρατιώτες… θα χάσει και άλλα εδάφη
Ετερογενείς και ημιτελείες ουκρανικές μονάδες κρατούν τις γραμμές του μετώπου λέει η Wall Street Journal
Για τον κίνδυνο η Ουκρανία να χάσει και άλλα εδάφη λόγω της έλλειψης στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού κάνει λόγο η Wall Street Journal.
«Χωρίς την προσθήκη νέου ανθρώπινου δυναμικού και δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω απώλειες στην επικράτειά της» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως από τη στιγμή που παραμένει ασαφές αν οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν τη βοήθεια και οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να συνδράμουν με γοργούς ρυθμούς, οι προοπτικές της Ουκρανίας να γυρίσει την κατάσταση υπέρ της, ξεθωριάζουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ουκρανοί λόγω της έλλειψης στρατιωτών, έχουν τοποθετήσει στο ανατολικό μέτωπο, ανόμοιες και ημιτελείς μονάδες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μαζί.
«Οι γραμμές του μετώπου κρατούνται από ετερογενείς μονάδες που δεν διαθέτουν πλήρη δύναμη» τονίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η έλλειψη σημαντικού πρόσθετου προσωπικού στην Ουκρανία σημαίνει ότι οι απώλειες αντικαθίστανται τμηματικά.
«Δημιουργεί επίσης διαφορετικά τμήματα που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν αποτελεσματικά» τονίζει η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας πως η κακή στρατιωτική εκπαίδευση και ο ανεπαρκής συντονισμός περιορίζουν την αποτελεσματικότητά τους ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης