Τελευταία Νέα
Διεθνή

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα
«Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat
Ένας μακρινός απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Joachim Murat, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο διολίσθησης της Ευρώπης σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο όταν το γαλλικό έθνος παρακμάζει και κινδυνεύει να βυθιστεί σε πόλεμο με καταστροφικές και άνευ προηγουμένου συνέπειες», έγραψε ο πολιτικός σε άρθρο του στο περιοδικό Revue Politique et Parlementaire .
Επέκρινε την «καταστροφή» της Γαλλίας από τους υποστηρικτές μιας «φεντεραλιστικής Ευρώπης», ζητώντας την αποκατάσταση της εξουσίας των εθνών μπροστά σε μια καταπιεστική ευρωγραφειοκρατία τεχνοκρατών χωρίς καμία δημοκρατική νομιμότητα.
«Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat.
Ο Joachim Murat χαρακτήρισε ανέντιμο επιχείρημα την σύγκρουση στην Ουκρανία από τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, επικρίνοντας τους «φανατικούς της φεντεραλιστικής Ευρώπης» επειδή παρουσιάζουν τους υποστηρικτές της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων ως προδότες και τους ειρηνιστές ως εχθρούς.
Όπως είπε ο πολιτικός, πρέπει να γίνουν τα πάντα για έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη.
«Λοιπόν, είναι αυτό το είδος της Ευρώπης που θέλουμε μια μηχανή εκφοβισμού που, για να δικαιολογήσει την αυταρχική της κατασκευή, μας οδηγεί σε σοβαρή σύγκρουση και μας στερεί τους δημοκρατικούς μηχανισμούς μας, καθώς και την κυριαρχία».
Ο πενήνταχρονος Joachim Murat θα είναι το νούμερο τρία στη λίστα των υποψηφίων για την παράταξη We the People, με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, ο οποίος ήταν προηγουμένως επίσημος εκπρόσωπος του Jean-Luc Mélenchon , αλλά το 2018 ίδρυσε το δικό του κόμμα.
Ο πολιτικός είναι απόγονος του Στρατάρχη Joachim Murat, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Ναπολέοντα Καρολίνα Βοναπάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης