Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,87% ο S&P 500, o Nasdaq +1,11%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,87% ο S&P 500, o Nasdaq +1,11%
Θετικά πρόσημα στον αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα 22 Απριλίου, μετά την υποχώρηση την οποία κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της αύξησης του γεωπολιτικού ρίσκου στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,67% στις 38.239 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,87% στις 5.010 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,11% στις 15.451 μον.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν άνω του 3,4%, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μείωση στις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός γίγαντας μείωσε την τιμή εκκίνησης του Model 3 στην Κίνα στα 231.900 γιουάν (32.000 δολάρια), όπως αναφέρει το Reuters.
Επίσης μείωσε τις τιμές σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία.
Ο Eugene Hsiao, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην Κίνα στον όμιλο Macquarie, ανέφερε σε σημείωμα το Σαββατοκύριακο ότι όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας έχουν έναν στόχο στο μυαλό τους - «να πάρουν το στέμμα από την Tesla».
Ο Hsiao είπε ότι οι εκπτώσεις είναι μόνο μια πτυχή της ποικιλίας στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι παίκτες EV στην Κίνα για να επιβιώσουν.

«Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη για τις αγορές, καθώς πολλά μέλη των Magnificent 7 αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα τριμήνου.
Επίσης, η Federal Reserve την Παρασκευή θα παρουσιάσει τη σχετική έκθεση περί πληθωρισμού» δήλωσε ο Jeremy Straub, διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων, στην Coastal Wealth, προσθέτοντας: «Τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα και ο δείκτης PCE θα επαναπροσδιορίσουν την τροχιά της χρηματιστηριακής αγοράς βραχυπρόθεσμα, η οποία έχει υποχωρήσει περίπου 5% από το υψηλό του Μαρτίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης