Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Δύση θα δώσει κεφάλαια και όπλα… οι Ουκρανοί θα βάλουν τους στρατιώτες

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Δύση θα δώσει κεφάλαια και όπλα… οι Ουκρανοί θα βάλουν τους στρατιώτες
"Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να παρέχουν κεφάλαια. Όσο για τους στρατιώτες, η Ουκρανία πρέπει να το προσφέρει αυτό", σημείωσε  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg
Η Δύση, οι ΗΠΑ ειδικά και η Βρετανία ετοιμάζονται να διαθέσουν νέα δισεκατομμύρια δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, και η Ουκρανία αυστηροποιεί δραστικά τις τιμωρίες για τους στρατιώτες, εντείνοντας την πατριωτική προπαγάνδα.
Παρά όλες τις προσπάθειες, ο δυτικός Τύπος γράφει όλο και περισσότερο ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο.
«Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρώπους και κεφάλαια.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να παρέχουν κεφάλαια.
Όσο για τους στρατιώτες, η Ουκρανία πρέπει να το προσφέρει αυτό», με αυτά τα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg διατύπωσε την ουσία της άτυπης συμφωνίας μεταξύ Δύσης και Κιέβου.
Για να τεθεί απλά, «όχι στρατιώτες, χωρίς όπλα».
Η άμεση σχέση του πρώτου με τον δεύτερο επιβεβαιώθηκε στο Ουκρανικό κοινοβούλιο, όταν υιοθέτησε το σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την επιστράτευση.
Συγκεκριμένα, η ακύρωση της ευκαιρίας επιστροφής στην πατρίδα μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας ονομάστηκε «σήμα προς τους συμμάχους».
Αλλά μόλις ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε τον νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ άλλαξε απότομα γνώμη, ξεκινώντας το δικό του σχέδιο για την παροχή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης