Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στοιχεία - σοκ από Ρωσία: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες - Καταρρίφθηκε ο μύθος των δυτικών όπλων

Στοιχεία - σοκ από Ρωσία: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες - Καταρρίφθηκε ο μύθος των δυτικών όπλων
Η αμερικανική βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να αποτρέψει την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού λέει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Στοιχεία σοκ για τις απώλειες των Ουκρανών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών συγκρούσεων που μαίνονται από τον Φεβρουάριου του 2022 έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει περίπου 500.000 στρατιώτες.
«Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν 61 δισεκατομμύρια δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου για να αποτρέψει την κατάρρευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα περισσότερα από τα κονδύλια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν κυνικά ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που θα πεθαίνουν για τα συμφέροντά τους στον αγώνα κατά της Ρωσίας.
Συνολικά, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό», είπε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Shoigu.

Κατέρρευσε ο μύθος των δυτικών όπλων

Όπως υποστήριξε το καθεστώς του Κιέβου δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους στην αντεπίθεση που του ετοίμασε το ΝΑΤΟ ενώ υπογράμμισε πως το στρατιωτικό μας προσωπικό κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητας των δυτικών όπλων».
Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα συνεχίσει να βελτιώνει τη σύνθεση και τη δομή του στρατού της αναλογικά με τις απειλές που προέρχονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Έχουμε την πρωτοβουλία

Ο Shoigu υπογράμμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη γραμμή του μετώπου, υποστηρίζοντας πως το υψηλό δυναμικό που επιδεικνύουν στη μάχη, τους επιτρέπει να εξαπολύουν διαρκώς πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων και να τις εμποδίζουν να κρατήσουν τη γραμμή άμυνα.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν πλήρως όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης