Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προστατευτικό θόλο πάνω από τη Zaporizhia… δημιουργούν οι Ρώσοι

Προστατευτικό θόλο πάνω από τη Zaporizhia… δημιουργούν οι Ρώσοι
Συστήματα S-300, Pantsir και άλλα συστήματα αεράμυνας «κλείνουν» τον εναέριο χώρο της Zaporizhia
Έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από τη Zaporizhia δημιουργούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα Pantsir και άλλα συστήματα αεράμυνας της ομάδας στρατευμάτων «Dnepr» δημιουργούν έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από την περιοχή Zaporozhia.
«Τα πληρώματα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 σε συνδυασμό με άλλα συστήματα αεράμυνας δημιουργούν έναν προστατευτικό θόλο σε όλη την περιοχή της Zaporozhia» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως οι μονάδες αεράμυνας παρέχουν προστασία από οποιαδήποτε επίθεση από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων και συνθηκών έντονης ηλεκτρονικής επίθεσης.
Επιπλέον, αναφέρεται πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν και τα αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2 (SAM) προκειμένου να «κλειδώσουν» εναέριους στόχους των Ουκρανών, καθώς το εξαιρετικά αυτό ευκίνητο συγκρότημα, είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες και άλλα αεροδυναμικά ιπτάμενα αντικείμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης