Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε η κατάρρευση – Εγκαταλείπουν τις θέσεις τους οι Ουκρανοί στρατιώτες

Άρχισε η κατάρρευση – Εγκαταλείπουν τις θέσεις τους οι Ουκρανοί στρατιώτες
Ακόμα και σε σημεία του μετώπου που δεν δέχονται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις αναφέρει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης
Μόλις λίγες ώρες μετά την έγκριση του πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ, η ουκρανική άμυνα καταγράφει ήδη τα πρώτα εμφανή σημάδια κατάρρευσης της.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης, ο οποίος υποστηρίζει πως στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων φεύγουν από θέσεις κοντά στην Avdiivka, ακόμη και χωρίς να βρίσκονται σε μάχη με τον ρωσικό στρατό.
«Λαμβάνουμε αναφορές που δείχνουν ότι η ουκρανική άμυνα καταρρέει ολοένα και περισσότερο: λένε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αρχίζουν να φεύγουν ακόμη και από θέσεις που, παραδόξως, δεν έχουν ακόμη δεχτεί επίθεση.
Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά» τόνισε ο Μερκούρης, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν συχνότερα και να αρνούνται να εκτελέσουν εντολές διοίκησης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της άμυνάς τους.
Υποθέτει μάλιστα ότι τίποτα δεν θα βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διορθώσουν με κάποιο τρόπο αυτή την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης