Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Ο Putin επιδιώκει λύση με ΝΑΤΟ, μέλλον με BRICS, οι ΗΠΑ σύγκρουση - διαίρεση για να διασωθούν

Ritter (πρώην CIA): Ο Putin επιδιώκει λύση με ΝΑΤΟ, μέλλον με BRICS, οι ΗΠΑ σύγκρουση - διαίρεση για να διασωθούν
Η Ρωσία αγκαλιάζει ένα μέλλον πέρα ​​από τη δυτική οικονομική ηγεμονία, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος Vladimir Putin «συνεχίζει να κρατά ανοιχτή την πόρτα για επίλυση» των συγκρούσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, και είναι οι ΗΠΑ που επιδιώκουν την σύγκρουση, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott ​​Ritter.
Όμως η Ρωσία θα «αγκαλιάσει» έναν νέο πολυπολικό κόσμο με επικεφαλής θεσμούς όπως το οικονομικό μπλοκ των BRICS.
Ο ηγέτης έκλεισε το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) με μια παρουσίαση όπου τόνισε τις προετοιμασίες της χώρας για τη σύνοδο κορυφής BRICS στη ρωσική πόλη Καζάν αυτό το φθινόπωρο.
Το μπλοκ διπλασιάστηκε σε μέγεθος στη σύνοδο κορυφής του περασμένου έτους, σημείωσε ο Ritter, και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται καθώς προκαλεί τη δυτική ομάδα G7.

Μια πρόσφατη έκθεση έδειξε ότι οι οικονομίες των BRICS διατηρούν υψηλότερη μέση ανάπτυξη από τις χώρες της G7.

«Με συνεχείς υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και τη δυνατότητα προσθήκης περισσότερων μελών, οι BRICS φαίνεται πιθανό να ξεπεράσουν την G7 σε οικονομικό μέγεθος μέσα σε δύο δεκαετίες», κατέληξε η ανάλυση.
«Το θέμα που ζωγράφισε ο Vladimir Putin ήταν ένα θέμα που έδειξε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε μια υγιή θέση οικονομικά, μια αναπτυσσόμενη οικονομία, μια οικονομία που διαφοροποιείται, μια οικονομία που προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα ενός πολυμερούς, πολυπολικού κόσμου, μιας οικονομίας που είναι πολύ συνδέεται με τη μελλοντική επέκταση και επιτυχία των BRICS», είπε ο Ritter για τα τελευταία σχόλια του Putin στο SPIEF του 2024, το οποίο φιλοξένησε εκπροσώπους από 130 χώρες και είδε την υπογραφή περισσότερων από 900 συμφωνιών.
«Μιλάει ανοιχτά για ένα νόμισμα που θα αντικαταστήσει την παγκόσμια οικονομία που κυριαρχείται από το δολάριο, όχι κάποια στιγμή στο θεωρητικό μέλλον, αλλά τώρα, κάτι που μπορεί να προκύψει από τη σύνοδο κορυφής των BRICS», συνέχισε.
«Αποτόνισε τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο Vladimir Putin κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία θα κερδίσει αυτή τη σύγκρουση.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι υπάρχουν επιλογές για το πώς αυτή η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί».

Ο Ritter σημείωσε ότι ο Putin «έβαλε ξανά στο τραπέζι τη λύση της Κωνσταντινούπολης» για την επίλυση της σύγκρουσης με την Ουκρανία, αλλά θα τροποποιηθεί «με βάση τη νέα πραγματικότητα».
Η Ουκρανία και η Ρωσία συμμετείχαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες λίγο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας το 2022, αναφέρθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennett, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παρενέβησαν για να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Ένας άλλος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών τον ίδιο χρόνο ακυρώθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, επίσης κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον, όπως προέκυψε.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Volodymyr Zelensky εξέδωσε διάταγμα που καθιστούσε παράνομη τη συμμετοχή του Κιέβου σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για όσο διάστημα κυβερνάται από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.
Ο Zelensky πρέπει να παραιτηθεί, είπε ο Putin, ισχυριζόμενος ότι είναι σφετεριστής καθώς κυβερνά πέρα ​​από την εκλεγμένη εντολή του.
Ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε επίσης να κατευνάσει τις εικασίες για πυρηνικό πόλεμο και σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εξετάσει η Ρωσία τη χρήση των πυρηνικών της όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης