Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Γεωργία - Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, διαδηλωτές πολιορκούν το κοινοβούλιο - Πέρασε ο επίμαχος νόμος

Χάος στη Γεωργία - Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, διαδηλωτές πολιορκούν το κοινοβούλιο - Πέρασε ο επίμαχος νόμος
Η Βουλή ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γεωργία, καθώς το κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα στην τρίτη και τελική ψηφοφορία επί του συνόλου το νομοσχέδιο περί "ξένων πρακτόρων" που έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα του Νοτίου Καυκάσου.
Στη Βουλή, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της αντιπολίτευσης πιάστηκαν στα χέρια.
Στο νομοσχέδιο μπορεί να ασκήσει βέτο η πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zourabichvili, αλλά το κοινοβούλιο μπορεί να το παρακάμψει διεξάγοντας μια επιπρόσθετη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.
Το νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» έχει προκαλέσει πολιτική κρίση εν μέσω ανησυχιών ότι έχει ως πρότυπο τους νόμους που χρησιμοποιεί ο Vladimir Putin για την καταστολή των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία και θα δυσχεράνει την ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ.

georgia-1-640x426.jpg

Διαδηλωτές έσπασαν οδοφράγματα

Διαδηλωτές έσπασαν ένα οδόφραγμα που προστατεύει το γεωργιανό κοινοβούλιο,σύμφωνα με το Sky News.
Οι αξιωματικοί ασφαλείας άρχισαν να αρπάζουν διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά από το διαλυμένο οδόφραγμα.
«Χρησιμοποιούν βίαιες και εκφοβιστικές τακτικές», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Sky News.
«Προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να υποχωρούν πίσω στο εσωτερικό του κτιρίου».

georgia2.JPG

georgia1.JPG

Πραξικόπημα φοβούνται οι μυστικές υπηρεσίες

Από την πλευρά τους, οι μυστικές υπηρεσίες της Γεωργίας βλέπουν ξένο δάκτυλο και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.
«Συγκεκριμένες ομάδες προσπαθούν να προκαλέσουν προβοκάτσιες σε συγκεντρώσεις που γίνονται κοντά στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, σκοπός των οποίων είναι να αναπτύξουν σενάρια καταστροφής και βίας.
Αυτές χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό από συγκεκριμένα πολιτικά κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και από μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια που εξυφαίνονται στο εξωτερικό εμπλέκονται πολίτες της Γεωργίας, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε ένα συγκεκριμένο μέρος των Γεωργιανών που πολεμούν στην Ουκρανία» αναφέρει η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Γεωργίας.
Σύμφωνα με την SSS, ξένοι καθοδηγητές εκπαιδεύουν τους διαδηλωτές κατά του νομοσχεδίου για τους ξένους πράκτορες, έτσι ώστε αυτοί να προκαλέσουν προβοκατορικές ενέργειες κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου και να παρασύρουν την χώρα στο χάος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης