Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η απώλεια του Robotyne είναι σοβαρό πλήγμα στο ηθικό του Ουκρανικού στρατού

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η απώλεια του Robotyne είναι σοβαρό πλήγμα στο ηθικό του Ουκρανικού στρατού
Oι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια πραγματική καταστροφή στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων λέει ο Μερκούρης
Η απώλεια του Robotyne υπονόμευσε πολύ το ηθικό του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι επισκέφτηκε το Robotyne πριν από μερικές εβδομάδες για να παροτρύνει τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί το χωριό μέχρι το τέλος και η απώλεια… θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα ειδικά για το ηθικό της Ουκρανίας», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια πραγματική καταστροφή στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Πρόσθεσε ότι δεν κατανοεί καθόλου, από στρατιωτικής άποψης, γιατί το καθεστώς του Κιέβου ήθελε να κρατήσει αυτή τη διευθέτηση με οποιοδήποτε κόστος.
«Το γεγονός ότι το έκαναν αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ήταν για τη διατήρηση του ηθικού των Ουκρανών», κατέληξε ο Μερκούρης.
Την προηγούμενη μέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Robotyne στην περιοχή Zaporozhye
Η κατάληψη του Robotyne ανοίγει δρόμο προς τη Novodanilovka και εξαλείφει την ζώνη Robotyne -Verbovoe, το οποίο έγινε ένα από τα λίγα επιτεύγματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης