Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μπαράζ συλλήψεων κατά Τσετσένων - Εξετάζεται η σύνδεσή τους με τη δολοφονία Paty

Γαλλία: Μπαράζ συλλήψεων κατά Τσετσένων - Εξετάζεται η σύνδεσή τους με τη δολοφονία Paty
«Περίπου δέκα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση», συμπεριλαμβανομένου ενός που μπορεί να συνδέεται με τη δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty
Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη Ρεμς, το Στρασβούργο και την Τουλούζη, κατά την οποία συνελήφθησαν Τσετσένοι μετανάστες στη Γαλλία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι France 3.
Σύμφωνα με το δίκτυο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών, που πραγματοποιήθηκαν σε 12 περιοχές, συνελήφθησαν εκπρόσωποι της τσετσενικής διασποράς, ορισμένοι από τους οποίους ήταν γνωστοί στις αρχές «λόγω της τάσης τους για πρώθηση της ριζοσπαστικής ισλαμικής ιδεολογίας».
«Περίπου δέκα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση», συμπεριλαμβανομένου ενός που μπορεί να συνδέεται με τη δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty, ισχυρίζεται το France 3, προσθέτοντας, ότι κατόπιν τούτου η γαλλική εισαγγελία ενδέχεται να βγάλει τη σχετική υπόθεση από το αρχείο.
Ο Paty σκοτώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 στο Conflans-Sainte-Honorine, κοντά στο σχολείο όπου δίδασκε ιστορία και γεωγραφία.
Ο δράστης του έκοψε το λαιμό και μετά εξαπέλυσε απειλές προς την αστυνομία που έφτασε στο σημείο.
Ωστόσο λίγο αργότερα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ακαριαία.
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της χώρας, Jean-François Ricard, έκανε γνωστό ότι η δολοφονία προκλήθηκε μετά από μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τον πατέρα ενός από τους μαθητές.
Κι αυτό διότι ο Paty στα μαθήματά του περί ελευθερίας του λόγου, είχε δείξει στους μαθητές θρησκευτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ.
Τον Δεκέμβριο του 2023, το Δικαστήριο Ανηλίκων του Παρισιού καταδίκασε έξι μαθητές που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Paty.
Στους μαθητές επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 14 μήνες με αναστολή έως έξι μήνες πραγματικής φυλάκισης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης