Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Απορρίφθηκε από τη Βουλή η αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Ελβετία: Απορρίφθηκε από τη Βουλή η αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα, δήλωσαν

Σχετικά Άρθρα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελβετών βουλευτών απέρριψε πρόταση για αναγνώριση του κρατικού καθεστώτος της Παλαιστίνης, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, ανέφερε το Report News Agent.
Προστίθεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας τάχθηκε επίσης αντίθετος στο κείμενο επειδή «δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα» και ότι η αναγνώριση του κράτους δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του κοινοβουλίου.
«Το Εθνικό Συμβούλιο αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο κράτος.
Την Τρίτη (4/6/2024), απέρριψε μια σχετική πρόταση με 131 ψήφους υπέρ και 61 κατά», αναφέρεται στο έγγραφο.
Την προηγούμενη μέρα, οι Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ κάλεσαν όλα τα κράτη να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Τον Μάιο, ο επικεφαλής επικοινωνίας του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών, Nicolas Bidault, δήλωσε ότι η Ελβετία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναγνώρισης της Παλαιστίνης όταν θα συνεισφέρει συγκεκριμένα στην ειρηνευτική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες δεν είναι επί του παρόντος κατάλληλες.
Έως τις 23 Μαΐου, εννέα χώρες της ΕΕ αναγνώρισαν την Παλαιστίνη. Οκτώ χώρες - Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Μάλτα και Σλοβακία - έκαναν το βήμα το 1988, πριν ενταχθούν στην ΕΕ, και η Σουηδία το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης