Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Αυστηρότερα μέτρα του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο Ρώσων πρακτόρων – Ποιες χώρες έχουν θορυβηθεί

Stoltenberg: Αυστηρότερα μέτρα του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο Ρώσων πρακτόρων – Ποιες χώρες έχουν θορυβηθεί
Ποιες χώρες βλέπουν παντού... Ρώσους πράκτορες
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε την Πέμπτη (13/6/2024) ότι τα κράτη μέλη του μπλοκ θα μπορούσαν να επιβάλουν «αυστηρότερους περιορισμούς» στους Ρώσους  πράκτορες πληροφοριών μετά από μια σειρά επιθέσεων δολιοφθοράς.
Ο Stoltenberg είπε ότι οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ που συναντώνται στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν σχέδια για την αντιμετώπιση μιας «ρωσικής εκστρατείας εχθρικών δραστηριοτήτων κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ».
«Έχουμε δει πολλά παραδείγματα δολιοφθοράς, εμπρησμού, απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων, παραπληροφόρησης», είπε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι υπουργοί θα εργαστούν σε «επιλογές απόκρισης», που αναμένεται να περιλαμβάνουν στενότερη ανταλλαγή πληροφοριών, ενίσχυση της προστασίας της ζωτικής σημασίας υποδομής και «αυστηρότερους περιορισμούς στο προσωπικό των ρωσικών πληροφοριών σε ολόκληρη τη συμμαχία».
Οι δυτικές κυβερνήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτό που αναφέρουν ως ένα αυξανόμενο κύμα ρωσικής «υβριδικής δραστηριότητας» στην Ευρώπη.
Τον περασμένο μήνα, η Πολωνία δήλωσε ότι θα περιορίσει τις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών μετά τη σύλληψη πολλών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς για λογαριασμό των υπηρεσιών ασφαλείας της Μόσχας.
Οι αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Γερμανίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Βρετανίας ερεύνησαν επίσης πρόσφατα και απήγγειλαν κατηγορίες σε άτομα για εικαζόμενες «εχθρικές» δραστηριότητες που κατηγορούνται στη Ρωσία.
Αξιωματούχοι προτείνουν ότι στόχος της Μόσχας θα μπορούσε να είναι να σπείρει διχόνοια μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και να προσπαθήσει να τους πιέσει να σταματήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
«Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την Ουκρανία», δεσμεύτηκε ο Jens Stoltenberg νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης