Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα
«Όλο και περισσότεροι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με την Κίνα να προσπαθεί να διατηρήσει κανονικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη Ρωσία», σύμφωνα με τον Stoltenberg
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, έχει σκληρύνει σημαντικά τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες στις δημόσιες ομιλίες του, μιλώντας για τη συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία, από τη μια και με τη Δύση, από την άλλη.
Σε νέα συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Jens Stoltenberg, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
«Όλο και περισσότεροι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με την Κίνα να προσπαθεί να διατηρήσει κανονικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της πολεμικής συμμαχίας, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές οικονομικές συνέπειες για την Κίνα, «αλλά αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί».
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε προηγουμένως ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας δεν υπόκειται σε «εξωτερικές παρεμβάσεις» και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης