Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικασμένη η Ουκρανία, η Δύση δεν έχει σχέδιο για να νικήσει τον Putin - Το καλοκαίρι των χαμένων ευκαιριών

Καταδικασμένη η Ουκρανία, η Δύση δεν έχει σχέδιο για να νικήσει τον Putin - Το καλοκαίρι των χαμένων ευκαιριών
Σύμφωνα με τον Volcker, o Biden δεν έχει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία
Η Δύση βρίσκεται εν μέσω ενός καλοκαιριού "χαμένων ευκαιριών σε συναντήσεις κορυφής" που θα αφήσουν την Ουκρανία και τη Δύση χωρίς σχέδιο για να νικήσουν τον Vladimir Putin, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο έτος, εκτιμά ο Kurt Volker, ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία μεταξύ 2017-2019.
Μιλώντας σε συνέδριο του Chatham House στο Λονδίνο, ο Volker δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News: "Η Ουκρανία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης που έχουν ανάγκη από βοήθεια.
Δεν πρόκειται να έχουμε σχέδιο φέτος.
Όλοι θα ήθελαν να κλείσουν σε ένα κουτί το ουκρανικό, αντί να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, αλλά δεν πρόκειται να έχουμε.
Είπε ότι η Δύση βρισκόταν "στη μέση ενός καλοκαιριού χαμένων ευκαιριών σε συνόδους κορυφής".

Φιάσκο οι διασκέψεις για την Ουκρανία

Σημείωσε επίσης ότι η Διάσκεψη για την ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Βερολίνο έληξε την περασμένη εβδομάδα χωρίς κανένα περιγράψιμο αποτέλεσμα, ενώ η Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία στην Ελβετία έδειξε ότι χώρες από τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία δεν είναι πρόθυμες να υπερασπιστούν την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Ινδία ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία, αλλά δεν το βλέπει ως δικό της πρόβλημα".
Η σύνοδος κορυφής της G7 την περασμένη εβδομάδα είχε συμφωνήσει να παράσχει ένα δάνειο ύψους 50 εκατ. δολαρίων, αλλά θα μπορούσε να έχει κατασχέσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο Volcker.

Χωρίς στρατηγική νίκης ο Biden

Προέβλεψε ότι η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο δεν θα ξεκινήσει παράλληλη ενταξιακή διαδικασία, προσθέτοντας ότι ο Joe Biden δεν έχει στρατηγική για να κερδίσει τον πόλεμο.
Ο ίδιος δήλωσε: "Ο Biden δεν έχει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης:
Έχουμε κολλήσει στο να μην προσκαλέσουμε την Ουκρανία στη συμμαχία, επειδή οι άνθρωποι φοβούνται ότι αυτό σημαίνει πόλεμο με τη Ρωσία.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δίνει κάθε κίνητρο στον Putin να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης