Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας - Χωρίς ρεύμα 218.000 καταναλωτές

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας - Χωρίς ρεύμα 218.000 καταναλωτές
Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερους από 218.000 καταναλωτές
Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη νωρίτερα σήμερα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε έναν θερμοηλεκτρικό σταθμό και διατήρησαν την πίεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το Reuters.
Από την επίθεση σε ενεργειακές υποδομές σε τέσσερις περιοχές τραυματίστηκαν επτά εργαζόμενοι και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερους από 218.000 καταναλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.

Συνεχή blackout

Ανώτερος αξιωματούχος του ουκρανικού τομέα ενέργειας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι έκτακτες διακοπές ρεύματος και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας έχουν ενταθεί από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, καθώς η μισή ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα της χώρας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
"Τις επόμενες εβδομάδες, η κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι είναι σήμερα", δήλωσε ο επικεφαλής του εθνικού διαχειριστή δικτύου Ukrenergο.
Τόνισε ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρεύμα έως και 12 ώρες την ημέρα και ότι θα μπορούσαν επίσης να επιβληθούν προγραμματισμένες διακοπές κατά τις περιόδους αιχμής της κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης