Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομονωμένος ο Netanyahu - Εξόργισε τον Biden, αλλά και τον στρατό του Ισραήλ

Απομονωμένος ο Netanyahu - Εξόργισε τον Biden, αλλά και τον στρατό του Ισραήλ
Εξόργισε τον Λευκό Οίκο κατηγορώντας τις ΗΠΑ χωρίς να παρέχει αποδείξεις ότι παρακρατούν όπλα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, απομονώνεται όλο και περισσότερο από δύο δυνάμεις που είναι κρίσιμες για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Hamas, σύμφωνα με το Bloomberg: την κυβέρνηση Biden και τον ίδιο του τον στρατό.
Εξόργισε τον Λευκό Οίκο κατηγορώντας τις ΗΠΑ χωρίς να παρέχει αποδείξεις ότι παρακρατούν όπλα.
Κορυφαίος αξιωματούχος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων εμφανίστηκε να υπονοεί ότι ο στόχος του Νετανιάχου να καταστρέψει τη  Hamas, είναι ανέφικτος.
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Amos Hochstein, ο οποίος εξέφρασε προσωπικά τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ στον Netanyahu, για το ξέσπασμά του, ταξίδεψε στην περιοχή για να κατευνάσει την αυξανόμενη απειλή πολέμου με τη Χεζμπολάχ, την ισχυρή, καλά εξοπλισμένη λιβανέζικη πολιτοφυλακή που μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ από τη Hamas.

Καταπέλτης ο Hagari (IDF, Ισραήλ): Δεν μπορούμε να νικήσουμε την Hamas - Ο Netanyahu ρίχνει στάχτη στα μάτια

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της Ισραηλινής Άμυνας (IDF) Αντιναύαρχος Daniel Hagari, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τον στόχο του στη Γάζα να νικήσει τη Hamas, εκθέτοντας ξεκάθαρα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος είπε ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Hamas .
«Αυτή η δουλειά της καταστροφής της Hamas, της εξαφάνισης της Hamas – απλώς ρίχνει άμμο στα μάτια του κοινού», είπε ο ανώτατος εκπρόσωπος
«Η Hamas είναι ιδεολογία, η Hamas είναι πολιτικό κόμμα.
Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων.
Όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Hamas, πλανάται.
H Hamas είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, δρα πάρα πολλά χρόνια» υποστήριξε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμός Channel 13 o Hagari, ο οποίος υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί η Hamas είναι να υπάρξει νέα ηγεσία στη Λωρίδα της Γάζας.
«Εάν δεν φέρουμε κάτι διαφορετικό στη Γάζα, εντέλει θα μείνουμε με τη Hamas» τόνισε ο Hagari.

Απάντηση Λευκού Οίκου σε Netanyahu και Ισραήλ: «Βαθιά απογοητευτικές και προσβλητικές» δηλώσεις

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu στις οποίες εξέφραζε δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ είναι “βαθιά απογοητευτικές και σίγουρα προσβλητικές“, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
“Τα σχόλια αυτά ήταν βαθιά απογοητευτικά και σίγουρα προσβλητικά για εμάς, δεδομένου του εύρους της υποστήριξης που έχουμε παράσχει και θα συνεχίσουμε να παράσχουμε“, δήλωσε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
“Καμιά άλλη χώρα δεν κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ισραήλ στην άμυνά του κατά της απειλής της Χαμάς και κατά των άλλων περιφερειακών απειλών”, πρόσθεσε.
Σε βίντεο που ανάρτησε πριν από δύο ημέρες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Netanyahu δηλώνει ότι θεωρεί “αδιανόητο πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών (η αμερικανική κυβέρνηση) μπορεί να δεσμεύει όπλα και πυρομαχικά για το Ισραήλ”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης