Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Το Ισραήλ προσηλωμένο στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Netanyahu: Το Ισραήλ προσηλωμένο στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
O  ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση αξιολόγησης της κατάστασης στην περιοχή της Rafah,
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων, ενώ ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας τόνισε ότι οι δυνάμεις της Hamas στην Rafah, την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας έχουν σχεδόν διαλυθεί.
«Είμαστε προσηλωμένοι στην ισραηλινή πρόταση που καλωσόρισε ο πρόεδρος Biden.
Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Το δεύτερο πράγμα, που δεν έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο, είναι ότι δεν θα τερματίσουμε τον πόλεμο μέχρι να εξαλείψουμε τη Hamas», δήλωσε ο Netanyahu στη Βουλή.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση αξιολόγησης της κατάστασης στην περιοχή της Rafah, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν τα εναπομείναντα τάγματα της Hamas.
«Πλησιάζουμε ξεκάθαρα στο σημείο όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε διαλύσει την Ταξιαρχία της Rafah, ότι αυτή ηττήθηκε όχι με την έννοια ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρομοκράτες, αλλά με την έννοια ότι δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως μαχητική μονάδα», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Halervi.
Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο προμήθειες βοήθειας σκότωσαν τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους στη Γάζα σήμερα, δήλωσαν γιατροί. Ένα πλήγμα σε κέντρο διανομής τροφίμων στην πόλη της Γάζας, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, σκότωσε τρεις ανθρώπους.
Μια άλλη επιδρομή, κοντά στην πόλη Μπάνι Σουχαϊλα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων φρουρών που συνόδευαν φορτηγά βοήθειας, ανέφεραν γιατροί.
Τουλάχιστον 37.626 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.098 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, στον τελευταίο απολογισμό που έδωσε σήμερ το υπουργείο Υγείας της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης