Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάχτη 7 Su-27 των Ουκρανών μετά από ρωσική επίθεση με πυραύλους Iskander M

Στάχτη 7 Su-27 των Ουκρανών μετά από ρωσική επίθεση με πυραύλους Iskander M
Οι Ρώσοι έπληξαν το αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava της Ουκρανίας
Στάχτη έγιναν 7 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 ύστερα από ρωσική επίθεση με πυραύλους Iskander M.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό πως από την επίθεση αυτή που έγινε στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή της Poltava, επλήγη ο χώρος στάθμευσης των μαχητικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσαν τα πληρώματα του Iskander-M OTRK των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν να καταστραφούν 5 επιχειρησιακά Su-27 και 2 Su-27 πολλαπλών ρόλων που τελούσαν υπό επισκευή» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως στις 27 Ιουνίου οι Ρώσοι έπληξαν την μικρή πόλη Starokostiantyniv, στη δυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα τη σημαντική αεροπορική βάση που βρίσκεται κοντά στην πόλη, και όπου εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να σταθμεύσουν εκεί τα πρώτα F-16 που θα δώσει σύντομα η Δύση στην Ουκρανία.
Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι πιθανότατα στοχεύουν υποδομές αεροπορικών βάσεων, όπως διαδρόμους και εγκαταστάσεις αποθήκευσης, για να κάνουν πιο δύσκολη τη μεταφορά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των F-16.
9_49.jpg
8_78.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης