Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν υπάρχει άμυνα για τους πυραύλους Iskander της Ρωσίας: Ο πρώτος δημιουργεί τρύπα στη ζώνη του εχθρού, ο δεύτερος εξαφανίζει κάθε ίχνος του

Δεν υπάρχει άμυνα για τους πυραύλους Iskander της Ρωσίας: Ο πρώτος δημιουργεί τρύπα στη ζώνη του εχθρού, ο δεύτερος εξαφανίζει κάθε ίχνος του

Ασταμάτητοι οι Iskander της Ρωσίας

Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία από το σύστημα κινητών βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, δήλωσε στις 16 Ιουλίου ο ρωσικός αμυντικός όμιλος Rostec, σχολιάζοντας την έκθεση του Military Watch Magazine ότι οι πύραυλοι υψηλής ευελιξίας του συστήματος είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.
Τα συγκροτήματα κινητών όπλων Iskander-M έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Το Iskander-M φέρει πολύ ισχυρές κεφαλές, αρκετές για να καταστρέψουν ένα κτίριο, πολεμικό πλοίο ή οχύρωση, σύμφωνα με την Rostec.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σύστημα έχει κερδίσει εξέχουσα θέση όχι μόνο για την καταστροφική του δύναμη, αλλά και για την ικανότητα να χτυπά το μάτι του ταύρου.

Ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή

“Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, το Iskander επέδειξε ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή .
Οι πύραυλοι μπορούν να αποκλίνουν κυριολεκτικά κατά μερικά μέτρα", σχολίασε η Rostec.
Την περασμένη Κυριακή, το Military Watch Magazine περιέγραψε αυτό που αποκάλεσε τη νέα τακτική της Ρωσίας «διπλού χτυπήματος», που φέρεται να χρησιμοποιείται από πληρώματα Iskander-M στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ενώ το πρώτο χτύπημα συνήθως προκαλεί σοβαρή ζημιά στον εχθρό, το επόμενο μεγιστοποιεί τον αντίκτυπο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική δημοσίευση.
«Οι πύραυλοι εκτοξεύουν πυρ σε ημιβαλλιστικές τροχιές με απόγεια περίπου 50 χιλιομέτρων και μπορούν να διεξάγουν εκτεταμένους ελιγμούς κατά την πτήση σε όλη τη διαδρομή της πτήσης τους», σημείωσε το περιοδικό.
«Αυτό όχι μόνο καθιστά τους πύραυλους τους εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθούν ή να εντοπιστούν, αλλά τους επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιούν τα πτερύγιά τους για να ελιχθούν πολύ καλύτερα από ό,τι θα ήταν δυνατό σε τυπικές βαλλιστικές τροχιές».

Ο εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός της ταξιαρχίας Iskander-M περιλαμβάνει 51 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων εκτοξευτών, οχημάτων μεταφοράς - φόρτωσης, ενσωματωμένο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου, εξοπλισμό παρακολούθησης τεχνικής κατάστασης και σταθμό προετοιμασίας δεδομένων.
Το Iskander-M παράγεται από την εταιρεία High-Precision Systems της Rostec, η οποία περιλαμβάνει Shipunov Instrument Design Bureau, Machine-Building Design Bureau, Kurgan Machine-Building Factory, Central Research Institute for Automation and Hydraulics, Central Apparatus Design Bureau και άλλες εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης